Haberler

Mehmet Akarca kimdir? Mehmet Akarca nereli, kaç yaşında?

Yargıtay Başkanı seçilen Mehmet Akarca nereli? 1963 yılında Şirvan'da doğan Akarca, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Hakim adayı olarak mesleğe adım attı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına kadar yükseldi. Peki, Mehmet Akarca kaç yaşında? Mehmet Akarca biyografisi, hayatı haberimizde.

Mehmet Akarca kimdir? Yargıtay Başkanlığına 267 oy ile seçilen Mehmet Akarca hayatı araştırılıyor. 2010 yılında Yargıtay Üyeliğine seçildi, 2013 yılında ise Yargıtay Ondördüncü Ceza Dairesi Başkanlığına getirildi. Son olarak da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı seçildi. Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca kim?

MEHMET AKARCA KİMDİR?

Akarca, 21 Ocak 1963 tarihinde Şirvan'da dünyaya geldi. Karşıyaka Havva Özişbakan Lisesini bitirdi, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1986 yılında mezun oldu ve hemen sonrasında askerliğini Kütahya'da tamamladı.

İzmir hakim adayı olarak mesleğe başlayan Mehmet Akarca sırasıyla; Uşak/Ulubey, Van/Gevaş, Aydın/Sultanhisar Hakimliği, Sivas Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı, Kütahya Ağır Ceza Mahkemesi ve Komisyon Başkanlığı ile Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi ve Komisyon Başkanlığı görevlerini yürüttü.

YARGITAY ÜYELİĞİNE GETİRİLDİ

18 Ocak 2010 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Akarca, Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca 21 Ekim 2013 tarihinde Yargıtay Ondördüncü Ceza Dairesi Başkanlığı'na seçildi. Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca gösterilen adaylar arasından Cumhurbaşkanı'nca 18 Mayıs 2015 tarihinde 1. kez, 21 Mayıs 2019 tarihinde 2. kez Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına seçildi. 2020 Mart itibariyle de Yargıtay Başkanlığına seçildi.Evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Cumhuriyet Yargıtay Akarca Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title