Haberler

Medyada Cinsel İçerikli Görüntülerin Kız Çocuklarına Zarar Verdiği Ortaya Çıktı

ABD'de Yapılan Bir Araştırma, Medyada Cinsel İçerikli Görüntülerin Kız ve Genç Kadınlara Zarar Verdiğini Ortaya Koydu. Araştırmada, Bunun Kız ve Genç Kadınlara Hem Psikolojik Hem Fiziksel Olarak Zarar Verdiği Belirtildi.

ABD'de yapılan bir araştırma, medyada cinsel içerikli görüntülerin kız ve genç kadınlara zarar verdiğini ortaya koydu. Araştırmada, bunun kız ve genç kadınlara hem psikolojik hem fiziksel olarak zarar verdiği belirtildi.

Amerikan Psikoloji Derneği'nin araştırmasında, "cinselleştirmenin" depresyon, yeme düzensizliği, akademik performansın düşmesi gibi sonuçlar doğurduğu ortaya çıktı. Derneğin raporunda, "Kızların cinsel obje olarak kullanılmaları yaygın ve giderek büyüyen bir problemdir ve bu, kız çocuklarına zarar vermektedir" denildi.

Yetişkin kadınların kliplerde öğrenci kız kılığına sokulmaları, kızların cinsel içerikli reklamlarda oynatılmaları, bikini giydirilmiş bebekler buna örnek olarak gösteriliyor.

Televizyon, internet, sinema ve dergilerde yaygın bir şekilde müstehcen görüntü ve fotoğrafların yer almasının da kızların cinsel gelişimlerini menfi yönde etkilediği bildirildi.

(AFP-EA-EA-MEF-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title