Haberler

Medya Etik Konseyi'nden Aa'ya Ziyaret

Medya Etik Konseyi Başkanı Halit Esendir ve yönetim kurulu üyeleri, Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti

Medya Etik Konseyi Başkanı Halit Esendir ve yönetim kurulu üyeleri, Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

AA'nın çalışmaları hakkında İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Ekici ve Haber Müdürü Zeki Gümüş'ten bilgi alan Halit Esendir ve yönetim kurulu üyeleri, aynı zamanda aylık olağan toplantısını da gerçekleştirdi.

Esendir'in başkanlığında yapılan toplantıya Genel Sekreter Nejat Sezik, yönetim kurulu üyeleri Hakan Sarıhan, Mehmet Şeyho, Servet Engin ve Nevzat Bayhan, yüksek kurulu üyeleri Nuh Gönültaş ve Zeki Gümüş katıldı. Mustafa Ekici ile Hilal Tv Genel Müdürü Adnan İnanç da toplantıda yer aldı.

Toplantıyla ilgili bilgi veren Halit Esendir, gündemlerindeki en önemli konunun Avrupa Birliği projesi için eşleşme ve 22 Temmuz'da yapılan ön başvuru ve sonuçlarının değerlendirilmesi olduğunu söyledi. Avrupa medyasının Türkiye'ye bakışındaki etik sorunlar ve çözüm yolları ile Türkiye medyasının Avrupa'ya bakışındaki etik sorunları ve çözüm yolları konusunda çalışmalar yapılacağı konusunda teklif verdiklerini ifade eden Esendir, kabul edilmesi durumunda bu alanlarda çalışmalar yapılacağını anlattı.

Yine toplantıda temmuz ayında ikincisi yapılan gazeteciliğe başlangıç kurslarının sonuçlarının tartışıldığını ifade eden Esendir, "Gazetecilik konusunda ciddi bir eğitim eksikliği görüldü. Medya etiğinin öğrencilere verilmediği, bunun mutlaka olması gerektiği konuşuldu. Medya etiği derslerinin ciddiye alınması ve bu konuda üniversitelerle işbirliğine gidilmesi görüşüldü. Mesleğini bilmeyen ciddi oranda gazeteci var. Kurslarda bunu gördük. Üniversitelerle işbirliği yapılarak her yaz öğrencilere üniversite bünyesinde bu kursların verilmesini istiyoruz. Öğrencilere teorinin yanında pratiğin de gösterilmesini istiyoruz" dedi.

-Medya etik ödülleri

Toplantıda, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün Mesleki Yeterlilik Kurumuyla düzenlediği Ulusal Meslek Standardı Belirleme Çalıştayı'nı değerlendirdiklerini bildiren Esendir, ilk defa yapılan çalıştayda muhabir, editör gibi sıfatların belirlenmesi, bunların yeterlilik belgesi alması konusununun ele alındığını söyledi.

Esendir, 2013 Yılı Medya Etik Ödülleri'nin de 2014  Şubat ayında verileceğini ifade ederek, başvuruların 14 Ekim - 31 Aralık tarihleri arasında şahsi ve kurumsal olarak yapılabileceğini kaydetti. Esendir, yazılı basın (gazete-dergi haberciliği), televizyon yayıncılığı, radyo yayıncılığı, haber ajansçılığı, yerel medya ve internet meydası olmak üzere 6 branşta toplam 29 ödül verileceğini belirtti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Mustafa Ekici İstanbul Gümüş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title