Haberler

"Medya CHP'de Boşuna Kriz Beklemesin"

Güncelleme:

Genel Başkan Yardımcısı Okay, CHP'nin Gündemine Dair Açıklamalar Yaptı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay :

- CHP'de 29 Ekim resepsiyonuna yönelik bir kriz olup olmadığı sorusuna da, "Medya bir kriz istiyor. Medya sürekli CHP'de bir kriz beklentisi içerisinde. CHP'de bir kriz yok. Medya istediği için de bir kriz olmayacak. CHP'nin içinde bir kriz yok" yanıtını verdi.

- Sayın Genel Başkanımız medyanın genel yayın yönetmenleriyle birlikte olduğu akşam yemeğinde, '29 Ekim'e daha çok var' ifadesini kullandı. Ben de Genel Başkanımızın ifadesini tekrar ediyorum, 29 Ekim'e daha çok var.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında İstanbul'da iki günden beri devam eden "Siyasette Başarı Stratejisi" başlıklı toplantı bugün saat 18.00'da sona erdi. Toplantı sonrası basın mensuplarına toplantıya ilişkin açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, konferansa akademisyenler, sivil toplum örgüt liderleri ve toplumun değişik kesimlerinden kanaat önderlerinin katıldığını aktardı. Okay, CHP'nin geçmiş dönemdeki genel başkanlığını yapan, ama siyasette aktif rol üstlenmeyen 3 genel başkanın da toplantıya katıldığını belirterek, "Bu kez de toplumun değişik kesimleriyle bir toplantı yaptık. Bu toplantı sonucunda önümüzdeki seçime yönelik toplumun değişik kesimlerinin siyaseti algılaması, siyasete ilişkin düşünceleri ve değerlendirmelerini aldık. Çok başarılı güzel bir toplatıyı geride bıraktık. Çok önemli, değerli değerlendirmeler vardı, eleştriler, tavsiyelerdi vardı. Toplantının finalinde, 'Biz de, sizinle birlikte bu siyasette taşın altına elimizi koyacağız' diyen değerli arkadaşlarımız da vardı. Bunların hepsi partinin sorumluluk mevkiinde olan kadrolar tarafından not edildi. Bunların her birinde önümüzdeki süreçte seçime hazırlık komitesi tarafından değerlendirilecek, gözden geçirilecek. Toplantıya katkı verenlere Sayın Genel Başkanımız finalde bir teşekkür konuşması yaptı" diye konuştu.

ARALIK BAŞINDA SEÇİM YOL HARİTASIYLA YOLA ÇIKACAĞIZ

Toplantıda türban konusunun da ele alınıp alınmadığının sorulması üzerine Okay, "Türban da, Türkiye'nin yakıcı, can alıcı tüm sorunları gündeme geldi. Herkes en özgürce, en geniş manada düşüncelerini ifade etti. Türban da, Güneydoğu da, Kürt sorunu da, ekonomi de, yolsuzluk da, yoksulluk da konuşuldu. Seçim stratejileri de konuşuldu. Herkes dilediğince düşüncelerini ifade etti. En geniş manada tartışıldı ve büyük bir hoşgörüyle dinlenildi. Bunların her birinden yararlanılacağı inancını taşıyorum" dedi.

Okay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu sadece toplumun değişik kesimlerindeki isimlerin, liderlerin, temsilcilerin, kanaat önderlerinin düşüncelerinin aynı ortamda paylaşıldığı bir toplantı. Biz il başkanları, milletvekilleri arkadaşlarımızla da toplandık. Bir seçime hazırlık komitesi de oluşturduk. Ankara'da bu çalışmamız devam ediyor zaten. Burada da, arkadaşların düşüncelerini alacağız. Bunların hepsi o komite bünyesinde değerlendirilecek. Ondan sonra bir yol haritası belirlenecek. Zannederim, Aralık ayı başı itibariyle biz seçim yol haritasıyla yola çıkmış olacağız."

29 EKİM'E DAHA ÇOK VAR

Okay, CHP'de 29 Ekim resepsiyonuna yönelik bir kriz olup olmadığı sorusuna da, "Medya bir kriz istiyor. Medya sürekli CHP'de bir kriz beklentisi içerisinde. CHP'de bir kriz yok. Medya istediği için de bir kriz olmayacak. CHP'nin içinde bir kriz yok" yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu'nun resepsiyonla ilgili bir karar alıp almadığının sorusuna da Okay, "Sayın Genel Başkanımız medyanın genel yayın yönetmenleriyle birlikte olduğu akşam yemeğinde, '29 Ekim'e daha çok var' ifadesini kullandı. Ben de Genel Başkanımızın ifadesini tekrar ediyorum, 29 Ekim'e daha çok var. Bu konu Sayın Genel Başkanımızın iradesidir" cevabını verdi.

TUTARLILIK İÇİN İCRAAT GÖRMEK LAZIM

Başkakan Recep Tayyip Erdoğan'ın türban sorununun çözümüne yönelik 'Ben buradan başkan vekillerime talimatı veriyorum, çalışmalara başlayın' sözleri hatırlatılarak, kendilerinin de bu yönde bir çalışma yapıp yapmayacaklarının sorulması üzerine ise Okay, "Her 3 başkanvekili de buradaydı. Başbakan Kızılcahamam'daydı, biz İstanbul'daydık. Henüz bize daha birşey gelmedi. Gelirse, AKP Başkanvekilleri, CHP Başkanvekkilerini arar. Ancak kimi zaman Sayın Başbakan böyle 'Ben başkanvekillerime talimat verdim' der, sonra geri alır. Kimi zaman AKP Başkanvekilleri, Anayasa değişikliğinde 'Meclis Başkanı aradı biz hazırız' dedi. Başbakan, 'Anayasa değişiklikleri seçimden sonraya kalsın' dedi. Bu tür siyasi söylemler olur. Eğer bu konu AKP Grubu'nun bir kararı haline gelirse, Başbakan'ın 13 Eylül'den itibaren söylemlerindeki zikzaklar ortadan kalkar ise, o zaman talepte bulunurlarsa, talebe göre CHP Grubu bu başvuruyu değerlendirir, ona göre de bir karar alınır. Henüz bize yapılmış bir başvuru olmadan şimdiden birşey söylemek mümkün değil. Hatırlarsanız Meclis Başkanı'nın Anayasa değişikliğiyle ilgili olarak, 'Parlementoda grubu bulunan siyasi partilere çağrı çıkaracam' dediğinde, 'Biz hazırız hemen' dedik. Meclis Başkanı o söylediğini unuttu, Başbakan ona neden söyledin dercesine bu değişilik olmayacak dedi. Onun için söylemde bir tutarlılık için, önce icraatı görmek lazım' diye konuştu.

Dİlhun GENÇDAL - Ünsal ÇAKİN / İSTANBUL - DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title