Haberler

Medıcal Park Antalyaspor Maçının Ardından

Fenerbahçe TEKNİK DİREKTÖRÜ KOCAMAN.

Fenerbahçe TEKNİK DİREKTÖRÜ KOCAMAN: "ACAYİP LİGİN SONUNU EN AZINDAN İYİ BİR ŞEKİLDE BİTİRDİK"

"İKİ KUPAYA DA TALİBİZ GÜCÜMÜZÜN YETTİĞİ KADAR"

MEDICAL PARK ANTALYASPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ ÖZDİLEK: "LİGDE KALDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ"

"BİR TARAF SEVİNİRKEN, BİR TARAF ÜZÜLÜYOR. SAMSUNSPOR'DAKİ MESLEKTAŞIM VE OYUNCULAR İÇİN ZOR BİR DURUM"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Medical Park Antalyaspor'u 2-0 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, daha önce yitirdikleri puanlar nedeniyle kazanmak zorunda oldukları bir maç oynadıklarını ifade ederek, "İlk etabı bitirdik. Eğrisi, doğrusu, 5 hafta gecikmesi, klasik 34 maçın 40 maça çıkması... Acayip lig diye adlandırmaya çalıştığım ligin 34. maçını oynadık. Bizim mutlak kazanma ihtiyacımız vardı. 34 maçlık periyotta yeterince puan dağıttık. Küme düşen iki takıma 7 puan verdik. Böyle bir durumda mutlak kazanma ihtiyacımız vardı. Aynı zaman da rakibimiz için de çok rahat geçecek bir sezon gibi görünürken, son maçta bir anda kümede kalmak için puan ihtiyacı olduğu durumda maça çıktık. Antalyaspor, oyun oynamayı çok da fazla düşünmeden tamamen kendine yeten 1 puanın peşinde maça başladı. Biz de bu kilidi açmakta ilk yarıda becerili değildik. Oyunun kontrolünü elimizde tuttuk, ancak sahanın 3. bölgesinde bunu güçlendiremedik. İkinci yarıda attığımız ilk golden sonra Antalyaspor'un lige tutunmak için açılması gerekti. Böyle olunca geniş alan bulduk ve maç bizim adımıza biraz daha kolaylaştı. Savunma açısından biraz zaaflar yaşamamıza rağmen ofansif olarak daha rahat kaleye gitme imkanı bulduk. Acayip ligin sonunu en azından iyi bir şekilde bitirdik. 6 maçlık, herkesin her şeyi çok net bir şekilde görebileceği bir periyoda hem zihinsel hem fiziksel olarak hazırlanma çabası içinde olacağız" diye konuştu.

Önceliklerinin hangi kulvar olduğu sorusuna Kocaman, "Hangi antrenör olursa olsun bir önceliğimiz yoktur der ve demek zorundadır. Bence de açık bir şekilde hiçbir önceliğimiz yok. Önce kupa maçımız var sonra da final serisinde şampiyon olmak istediğimizi göstereceğimiz seriye, güçlü bir şekilde bir numaralı aday olduğumuzu hissederek başlayacağız. 6 maçlık seride kimin başına ne geleceği hiç belli değil. Hiçbir önceliğimiz yok. Her iki kupaya da talibiz, gücümüzün yettiği kadar" yanıtını verdi.

Stoch ile ilgili bir soru üzerine Kocaman, futbolcusunun hafta içinde yaşadığı kazadan etkilendiğini gözlemlediğini belirterek, "Ruhsal olarak düşük görünüyordu" dedi.

Aykut Kocaman, bundan önceki iki maçta Emre Belözoğlu'nu neden oynatmadığı sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Bunu net bir şekilde daha önce de söyledim. Antrenör tasarrufuydu. Hiçbir oyuncuyla hiçbir şekilde kolay kolay tavır yada benzeri şekilde hesaplaşma benim dünyamda yok. Emre içinde böyle bir şey söz konusu değil. Bütün oyunculardan mümkün olduğunca faydalanmak istiyorum. Kişisel olarak herhangi bir yere götürmenin bir anlamı yok."

Fenerbahçeli futbolcu Reto Ziegler, zor bir maç olduğunu kaydederek, "Maçın ilk yarısında güçlük çektik. Rakibimiz iyi organize olmuş bir takım. İlk yarıda hızlı oynayamadık ama ikinci yarıda çok daha hızlı oyun temposu yakaladık. Bizim için play-off öncesi moral ve motivasyon anlamında iyi oldu" değerlendirmesini yaptı.

Fenerbahçeli futbolculardan Bekir İrtegün ise iki taraf için de önem taşıyan bir maça çıktıklarını anlatarak şunları kaydetti:

" Samsunspor'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Antalyaspor'u da tebrik ediyoruz. İlk yarı her ne kadar top bizde kalsa da istediğimiz pozisyonları üretemedik. İkinci yarıda maça ağırlığımızı koyduk. Süper Final öncesi istediğimizi aldık, şimdi bizim için çok önemli kulvar olan Türkiye Kupası'nda yolumuza devam edeceğiz. Yarın ki maç da inşallah bizim lehimize biter ve daha çekişmeli bir Süper Final oynarız."

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ise, ligde kaldıkları için mutlu olduklarını belirterek, şunları söyledi:

"İşi son haftaya bırakmanın sıkıntısını yaşadık. Fenerbahçe'ye karşı burada oynamak kolay değil. İşimize yarayan skoru almak için mücadele ettik. Gole kadar taktik anlamda bunu iyi yaptık. Golden sonra aklımız Samsun'a gitti. Oradan da olumlu haber gelince mutlu olduk. Ligde kaldığımız için mutluyuz. Ligde kalmak, Medical Park Antalyaspor ve Antalya şehri için gelecek yıllar adına çok önemli. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Zor bir sezon geçirdik. Ligde kalmak çok önemliydi. Bir taraf sevinirken, bir taraf üzülüyor. Samsunspor'daki meslektaşım ve oyuncular için zor bir durum. Onlara 'geçmiş olsun' diyorum. Umarım tekrar lige gelirler."

Mehmet Özdilek, salı günü Eskişehirspor ile yapacakları Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanarak, yarı finale çıkmak istediklerini söyledi.

Özdilek, play-off'un olduğu ligde play-out'un da olması gerektiğini, play-off'un Türk futboluna katkı sağladığını ve Süper Final'in çok heyecanlı olacağını ifade etti.

Medical Park Antalyaspor'un kalecisi Ömer Çatkıç, İstanbul'a 1 puan almak için geldiklerini ifade ederek, "1 puan aldığımız zaman

ligde kalmayı garantiliyorduk. Mağlup duruma düşünce kulaklarımız Samsunspor maçına odaklandı. Kaybederek ligde kaldık, belki buruk bir sevinç olabilir. Ama Anadolu takımları için ilk hedef Süper Lig'de devam etmektir. Herkes mutlu olsun" diye konuştu.

Ömer Çatkıç, Mardan Antalyaspor Stadı'nda maçlarını oynamaya başladıktan sonra Antalya şehri ile Antalyaspor'un birbirinden koparıldığını iddia ederek, "Trabzonsporlular 'Bize her yer Trabzon' diyor. Antalyasporlular için de her yer deplasman. Yetkililer bir an önce bu stat sorununu çözerek, Antalyaspor ile Antalya şehrini birleştirsinler" şeklinde konuştu.

Medical Park Antalyaspor'un futbolcularından Tita ise ligde kaldıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Düşseydik kulüp çok sıkıntı yaşayacaktı. Samsun'dan gelen iyi haber bizi mutlu etti" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Medical Park Antalyaspor Aykut Kocaman Samsunspor Fenerbahçe Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title