Haberler

Medeniyetler Beşiği Kudüs" Sempozyumu Başladı

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Medeniyetler Beşiği Kudüs Sempozyumu, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı.

Sempozyumun açılış programında konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili ve Parlamentolar Arası Kudüs Platformu Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, Kudüs ve Filistin'in Müslümanlar için önemine işaret ederek, bu konunun sürekli gündemde tutulması gerektiğini söyledi.

İsrail'i "bir sorun" ve "ur" olarak niteleyen Nebati, "Bu urla mücadele edecek güçlü Müslümanlara ihtiyaç var. Müslümanlar sorgulamalı; niçin Müslümanların canına, kanına tecavüz edilirken Allah kuşları göndermiyor taşlarıyla? Çünkü Müslümanların her biri bir tarafta ve çekişip kavga ediyor. Yetimler en çok Müslüman coğrafyasında var. Bize Kudüs'ü, Filistin'i unutturuyorlar. Suriye'de, Irak'ta insanlar katledilirken, Myanmar'da yüz binlerce insan tecavüz edilip evlerinden sürgüne gönderilirken, nasıl düşüneceğim Kudüs'ü? Unutmayacağız, kanımızla, canımızla orada olacağız. İsrail hükümetinin verilerine göre geçen yıl 3 milyon turist gitmiş ve bunların sadece 100 bini Müslüman. Bunun da 26 bini Türk. Onun için gitmeliyiz, durmalıyız, kollarına girmeli, beraber namaza durup dua etmeliyiz." şeklinde konuştu.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biz Müslümanlar için bu mübarek beldeleri korumak imkan değil, iman meselesidir." sözünü hatırlatarak, Kudüs davasını gündemde tutmanın boyunlarının borcu olduğunu dile getirdi.

İsrail'in Yahudi inancına mensup vatandaşlarıyla Kudüs'ü siyonist emellerine alet edenleri bir tutmalarının mümkün olmadığını belirten Türkmen, "Kudüs'ün şifası, onu anlayarak, kıymetini tüm benliği ile özümseyerek yetişen nesillerde saklıdır. Bizler bu sempozyumla gençlere Kudüs'ü anlatacak, o kutlu beldenin bugün her müminin duasına ihtiyaç duyduğunu hatırlayacak ve hatırlatacağız." dedi.

Türkmen, sempozyumla geçmişi geleceğe rehber kılmayı arzu ettiklerini vurgulayarak, "İyilikler şehri Üsküdar'dan medeniyetler beşiği Kudüs'e kutlu bir selam taşıdığımız bu güzel etkinlikte farklı inanç ve medeniyetlerin barış ve huzur içerisinde yaşaması temennisini hep birlikte yinelemek istiyoruz. Özünde iyilik olan herkesi Kudüs için çok güçlü bir ses vermeye davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Erdoğan'a ve Türk halkına tutumları dolayısıyla teşekkür ediyoruz"

Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri ise konuşmasına Türk Hükümetine ve halkına Filistin için yaptıkları dolayısıyla teşekkür ederek başladı.

Filistin ve Kudüs'ün unutulmamasından duyduğumu memnuniyeti dile getiren Sabri, şöyle konuştu:

"Filistin meselesini üzerine alıp, her zaman dile getiren Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türk halkına tutumları dolayısıyla teşekkür ediyoruz. Kudüs'ün sokakları, basamakları, Türk-Filistin kardeşliğini, Kudüs'ün su yolları Türklerle Filistinlilerin yakın irtibatını göstermektedir. Bunu biz Kudüs'le ilgili olarak Osmanlı döneminde yazılmış el yazmaları ve vesikalardan öğreniyoruz. Ne kadar zaman geçerse geçsin Türkiye ve Türkler Filistinlileri sevmeye devam edecek. Filistinliler de Türkiye'yi sevip Türkleri kucaklamaya devam edecektir."

Açılış programına, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Bozlağan, Kudüs Platformu Başkanı Belkıs İbrahimhakkıoğlu, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

Kudüs sergisi ve Arap ezgileri

Program öncesi fotoğraf sanatçısı Süleyman Gündüz'ün "Kudüs: Ey Hüzünler Şehri" başlıklı fotoğraf sergisi açılırken, program sonrası ise klasik Arap müziklerinden oluşan eserlerin çalındığı müzik dinletisi icra edildi.

Sempozyum cumartesi ve pazar günü gerçekleştirilecek oturumlarla sürecek.

Kaynak: AA / Güncel

Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Filistin Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title