Haberler

Medeniyet Bağlamında Türk İslam Sanatı"

Trakya Üniversitesinde "Medeniyet Bağlamında Türk İslam Sanatı" konferansı düzenlendi.

Trakya Üniversitesinde "Medeniyet Bağlamında Türk İslam Sanatı" konferansı düzenlendi.

TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Devlet Konservatuarı Salonunda düzenlenen konferansta, tarih ve kültür kenti Edirne'nin bir çok tarihi esere sahip olduğunu belirtti.

Tarihi eserlere bakmak ile görmek arasında büyük fark olduğunu anlatan Tabakoğlu, öğrencilerden kentin tarihini ve bulunan eserleri daha yakından incelemelerini istedi.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, Türkiye'nin çok büyük kültür, sanat ve medeniyet mirasına sahip olduğunu söyledi.

Türkiye'deki kültür, sanat ve medeniyet mirasının geleceğe taşınmasında, gençlerin kendi medeniyetini tanımasının büyük önem taşıdığı belirten Subaşı, Türkiye'deki tarihi cami ve mekanlarda bulunan hat yazıları ve anlamları hakkında bilgiler verdi.

Edirne'nin tarihi eserleri ve dokusuyla muhteşem bir şehir olduğunu dile getiren Subaşı, özellikle Selimiye Camisi'nin eşsiz bir yapı olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Bölgesi Subaşı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title