Haberler

Meclisten Teröre Ortak Tepki

Meclis Genel Kurulu'nun 15.00'te Açılmasıyla Birlikte Kürsüye Gelen Milletvekilleri Konuşmalarına Terörü Kınayarak Başladılar.

- Meclis Genel Kurulu'nun 15.00'te açılmasıyla birlikte kürsüye gelen milletvekilleri konuşmalarına terörü kınayarak başladılar.

- Oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Cenap Gürpınar, Genel Kurulu açarken, "Unutulmasın ki, terörist saldırganlar, terörü besleyenler, terörle beslenenler asla cezasız kalmayacaktır" derken, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Ülkemizde barışın ve kardeşliğin yerleşmesi için ,ülkemizin bir ve bütün olarak kalkınması için hepimiz çalışırken, bu hain pusular milletin geleceğine büyük düşmanlık hissediyor. Mevlana'ların, Hacı Bektaş Veli'lerin ülkesinde biz bu acıları hak etmiyoruz" dedi.

ANKARA (ANKA) - Şırnak ve Diyarbakır'da 15 şehit verilmesinden sonra ilk kez toplanan Meclis Genel Kurulu'nda teröre ortak tepki gösterildi.

Oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Cenap Gürpınar, saat 15.00'te Genel Kurulu açarken, "Derin üzüntü içerisindeyiz. Bu hain saldırıyı nefretle kınıyoruz. Ülkemizin başı sağolsun. Kesinlikle Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar hiç kimsenin parçalamaya bölmeye gücü yetmeyecektir. Unutulmasın ki, terörist saldırganlar,terörü besleyenler,terörle beslenenler asla cezasız kalmayacaktır" dedi. Daha sonra kürsüye gelen milletvekilleri de konuşmalarına terörü kınayarak başladılar.

- "MEVLANA'NIN ÜLKESİNDE TERÖR"-

CHP Tekirdağ Milletvekili Enis Tütüncü, Mevlana Yılı nedeniyle yaptığı konuşmada, "Mevlana'nın yetiştiği bu topraklarda terörün böylesine tırmanmasını kınıyorum. PKK ile aralarına mesafe koymaktan çekinen, hatta sahiplenmekten çekinmeyenlere sesleniyorum, Artık gözünüzü açın, artık oyunu görün, bunlar emperyalizmin kabuk değiştirerek güçlenmesidir" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Ülkemizde barışın ve kardeşliğin yerleşmesi için, ülkemizin bir ve bütün olarak kalkınması için hepimiz çalışırken, bu hain pusular milletin geleceğine büyük düşmanlık hissediyor. Mevlana'ların, Hacı Bektaş Veli'lerin ülkesinde biz bu acıları hak etmiyoruz. Kadir gecesini halkımızın bir daha bu kadar acıyla yaşadığı bir yıl olmamasını diliyorum" dedi.

- "LÜKS DÜĞÜN" -

Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, askerlerin birbiri ardına şehit edilmesinin içlerini yaktığını belirterek, "Ama görüyorum ki, bu meseleyi çözmesi gereken hükümet ortada yok. Hükümetin görevi bu sorunu çözmektir. Dışa havale ederseniz, her gün milletin analarının babalarının içine ateş düşer" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

title