Haberler

Mecliste Cip Tartışması

Samsun Valiliği'ne Cip Alınması Konusunda İl Genel Meclisi Oylama Yaparak Alınmasına Karar Verirken, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Cipi İstemeyerek, Cip İçin Ayrılacak Ödeneğin Eğitime Harcanmasını Talep Etti.

Samsun Valiliği'ne cip alınması konusunda İl Genel Meclisi oylama yaparak alınmasına karar verirken, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, cipi istemeyerek, cip için ayrılacak ödeneğin eğitime harcanmasını talep etti.

İl Genel Meclisi toplantısı Meclis Başkan Necati Demir başkanlığında gerçekleştirildi. Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne araç alınması komisyon raporunun okunmasının ardından oy birliğiyle kabul edildi. İkinci gündem maddesi olarak, kamuoyunda spekülasyona neden olan İl Özel İdare bünyesinde ilçelere seyahat için minibüs yerine, Samsun Valiliği'ne cip alınması yönündeki raporu Plan ve Bütçe Komisyonu Başkan Yardımcısı Hasan Uçar tarafından okunarak olumlu kanaat verildi. Komisyon raporunun okunmasının ardından oylamaya geçilmeden önce Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun, cip alımıyla ilgili talep yazısı İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil tarafından okundu. Vali Güzeloğlu'nun meclis üyelerine gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ettiğini dile getiren Aslan Karanfil, Vali Güzeloğlu'nun, İl Genel Meclisi tarafından alınması düşünülen cipin parasının okul öncesi eğitimde kullanılmak üzere anaokulu yaptırılması için değerlendirilmesini talep ettiğini dile getirdi. Daha sonra söz alan CHP Grup Başkanı İsmet Şahin'in, Vali'nin küstüğünü, yapılan spekülasyonların kendisini rahatsız ettiğini, cipin dağ köylerine gidilmesi, ulaşım sıkıntısının olduğu zaman kullanılması için şart olduğunu söyledi. Vali'ye "Helikopter" alalım sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirten Şahin, cip alımını gerekli gördüklerini, hatta gerekliyse helikopter alınmasının da uygun olabileceğini, cip alımı için mecliste ya 'ret' ya da 'evet' kararının çıkması gerektiğini, aksi bir karar alındığı takdirde konuyu yargıya taşıyacağını kaydetti.

AK Parti Grup Başkanı Aydın Karmil, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun talebini olumlu karşıladıklarını, talebinin gerektiği şekilde değerlendirileceğini, yasal kapsamda kararların alınacağını, cip alımının onaylanacağını dile getirdi. Yapılan oylamada Vali Hasan Basri Güzeloğlu'na istememesine rağmen cip alımı onaylandı.

Oylamanın ardından AK Parti ve CHP Grubu arasında sert tartışmalar yaşandı. Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Muharrem Ceylan, CHP Grubu'nun komisyona asılsız suçlamalarda bulunduğunu, basına çıkmak, gündem oluşturmak için polemikler yapmaya çalıştıklarını iddia etti. Bunun üzerine söz alan İsmet Şahin, iddiaları reddederek, "Valimize daha dün minibüs alınmasını kabul etmiyordunuz, şimdi mi mavi gözlü oldu ?.Sonuç olarak cipi alacağız valiliğe teslim edeceğiz. Karar çıktı" dedi.

MHP Grup Başkanı Recep Kaplan ise, Vali Güzeloğlu'na cip ve bir minibüs alınması gerektiğini, devlet büyü geldiği zaman Büyükşehir Belediyesi'nden araç talep etmek zorunda kalındığını belirtti.

(MD-SA)

08.01.2007 17:22 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title