Haberler

Meclisin Gündemi Bu Hafta Yoğun

Meclis, Bu Hafta Yoğun Bir Gündemle Çalışacak. AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, Meclisin Bu Haftaki Gündemi ve Çalışma Saatleri Konusunda, Parlamento Muhabirlerine Bilgi Verdi.

Meclis, bu hafta yoğun bir gündemle çalışacak. AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, Meclisin bu haftaki gündemi ve çalışma saatleri konusunda, parlamento muhabirlerine bilgi verdi.

Fatsa, TBMM Genel Kurulunun, yarın Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik hakkında CHP'nin verdiği gensoru önergesinin, ardından da Anayasa değişikliğinin ilk tur oylamasının bitimine kadar; 11 Ekim Çarşamba günü ise 13.00-23.00 saatleri arasında çalışacağını ve Tohumculuk Yasa Tasarısına devam edileceğini belirtti. Fatsa, 12 Ekim Perşembe günü ise saat 13.00'de toplanarak, önce MASAK Yasa Tasarısının görüşüleceğini, ardından Anayasa değişikliğinin 2. tur oylamasının yapılacağını bildirdi.

Meclisin bu hafta yoğun çalışacağını belirten Fatsa, özellikle ilk tur oylamayı saat 24.00'e kadar bitirip ikinci turu Perşembe günü yapmak istediklerini ifade etti.

Fatsa, 13 Ekim Cuma günü çalışılıp çalışılmayacağı sorusuna, ''İki tur arasında 48 saat geçmesi gerekiyor. Eğer yarın saat 24.00'ü bir dakika geçse, o zaman takvimde bir sıkıntı olur. Herhalde bu hassasiyete muhalefet grupları da dikkat edeceklerdir'' yanıtını verdi.

Bir gazetecinin, seçimin 14 Ekim 2007'de yapılması zorunluluğu nedeniyle Anayasa değişikliğinin 14 Ekim'e kadar gerçekleştirilmesi gerektiğini söylemesi üzerine Fatsa, seçim için 5 yıl hükmü bulunduğunu belirtti.

Fatsa, bir gazetecinin, bağımsız adaylara oy pusulasında yer verilmesiyle ilgili yasa teklifine ilişkin eleştirileri nasıl değerlendirdiği sorusuna karşılık şunları söyledi:

''Ben aynı kanaati paylaşmıyorum. Zaten okuyup yazamayan, anlamayan, hangi adayın kim olduğunu bilmeyen bir kişinin tercih etme şansı yok. Geçen yıl Bulgaristan'a gitmiştim, orada bu yönde bir düzenleme görüşülüyordu. Bu, çok yeni bir düşünce değil, daha önce de ülke gündemine geldi. Ne DTP ile ne de bağımsız adaylarla ilgili bir süreçtir. Bu, sadece sandık mahallinde bir takım yanlış anlaşılmaları ve uygulamaları, seçmenin farklı şekilde yönlendirilmesine dönük manipülasyonları bitirmeye dönüktür. Altında çok fazla bir şey aramamak gerekir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title