Haberler

Meclis Üyesi Yeşil, Bilecik Belediyesinin Su Abonelerine Yansıtacağı Su Deposu Ücretine Tepki...

Bilecik Belediyesi tarafından su abonelerine gönderilen tebliğde kenttin çeşitli yerlerine 2013 yılında yapılan su depolarının ücretlerinin yansıtılmasına, Bilecik Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Erdoğan Yeşil tepki geldi.

Bilecik Belediyesi tarafından su abonelerine gönderilen tebliğde kenttin çeşitli yerlerine 2013 yılında yapılan su depolarının ücretlerinin yansıtılmasına, Bilecik Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Erdoğan Yeşil tepki geldi.

Bilecik Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından kent gelenindeki 28 bin su abonesinin adreslerine yapılan tebliğde, ödeme koşulları ve "Belediyemiz tarafından vatandaşlarımızın daha sağlıklı güvenilir ve kesintisiz su kullanabilmesi amacıyla şehrimizde bulunan su şebeke hatları yenilenerek, su kesintilerinden halkımızın etkilenmemesi için birbiriyle bağlantılı su depoları yapılmıştır. Belediyenizce yapılan bu yatırımlara ilişkin maliyetler vatandaşlarımızdan talep edilmiştir. Ancak söz konusu faaliyetlere ilişkin yapılan maliyetler Sayıştay Başkanlığınca yapılan rutin denetimlerde sorguya alınarak 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereği bu hizmetlerden yararlananlardan tahsil edilmesi gerektiği belirtilmiştir. Buna istinaden su tesisleri harcamalarına katılma payları kanunun ön gördüğü en düşük limitten hesaplanarak vatandaşlarımıza yasal şartlar gereği gönderilmek durumunda kalınmıştır. Tahakkuk eden bu katılım paylarına, peşin ödenmesi halinde yüzde 25 oranında indirim uygulanacaktır. Taksitli ödemelerde ise ilk taksit 2018 Mayıs ayı içerisinde başlayarak 6'şar ay arayla 4 eşit taksit halinde ödenebileceği" yazılı bir broşür dağıttılar.

"Adaletin kestiği parmak acımaz"

28 bin su abonesinden 100 TL'den 500 TL'ye çıkan su deposu ödeme emrine tepki gösteren Bilecik Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Erdoğan Yeşil, "Bilecik Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğünden Bilecikli her haneye mektup gitmiş. Açıklama gayet açık ve net. Kısaca özeti belediyemiz aslında katkı payı almak istemiyor, ama Sayıştay Başkanlığı alacaksın diyor. Ayrıca belediyemiz peşin ödemelerde yüzde 25 indirim imkanı da sağlıyor. Kıymetini bilelim, ne diyelim adaletin kestiği parmak acımaz. Görünen o ki AK Parti Bilecik'te önümüzdeki seçimlerde Bilecik Belediyesini gözden çıkarmış, ya da Bilecik Belediyesi Bilecik'i gözden çıkarmış" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sayıştay Bilecik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title