Haberler

'Meclis Tıkandı, Bundan Sonraki Oylamalar Fuzuli'

Cumhurbaşkanı Seçiminin 2. Turu da Sonuçsuz Kalırken, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Mevcut Durumla İlgili; 'Bundan Sonraki Oylamaların Fuzuli' Olduğunu Söyledi.

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu da sonuçsuz kalırken, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, mevcut durumun fiili imkansızlığın sonucu olduğunu belirterek, "Bundan sonraki oylamaların fuzuli" olduğunu söyledi. Fırat, "'Halk seçsin' diyoruz, buna da hayır diyorlar. O zaman tek yok kalıyor, Cumhurbaşkanını Sayın Baykal seçsin" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, AKP'nin Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'ün ayrılma kararı ile Cumhurbaşkanlığı seçiminin Meclis sürecinin kesilmiş olduğunu söyledi. Fırat, "Tek yol kalıyor, halka seçtirmek" dedi. Fransa'da yarı başkanlık sisteminin uygulandığını anımsatan Fırat, "buradaki başbakanın yetkilerinden fazlası bizim Cumhurbaşkanımızda. Şu anda yapılan Anayasal değişiklik fiili imkansızlığın sonucudur. Başkanlık sistemi uzun uzun tartışılmalı" diye konuştu. Fırat, değerlendirmede, Anayasa Mahkemesi kararının iyi okunması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Sadece Cumhurbaşkanlığı ile ilgili karar alınmadı. Nitelikli çoğunluk gerektiren 10 madde var. Karar yeter sayısının toplantı yeter sayısı ile eşit olduğu anlamı çıkar. Bu Meclis de dahil hiç kimse seçim yapamaz. 'Halk seçsin' diyoruz, ona da karşı çıkıyorlar Sayın Deniz Baykal seçsin. Problem çözülmeli. Türkiye Cumhurbaşkansız kalamaz. Halka seçtirmek zorundayız."

"YETKİLER DAĞITILSIN"

AKP Genel Başkan Yardımcısı Fırat, Cumhurbaşkanı'nın yetkilerinin dağıtılması gerektiğini belirterek, "Bundan sonrası bizim dışımızda. Halka seçtiriyoruz. Yeni bir imkansızlık vardır. Demokrasiye aykırı bir durum meydana getirilmek isteniyor. Azınlığın çoğunluğa dikta edilmesi isteniyor. Hukukçu olarak sistemin çarpık olduğunu, bir darbe anayasası olduğunu, bir kişiye göre dizayn edildiğini başından beri söylüyorum. Olması gereken halka seçtirmektir" diye konuştu.

"1982 ANAYASI YENİDEN DİZAYN EDİLMELİ"

Fırat, 1982 Anayasa'sının yeniden dizayn edilmesi gerektiğini kaydederek, böyle bir çalışmaya AKP'nin destek olacağını söyledi. Fırat, Anayasa Mahkemesi'nin kararına tepkisini de "Hukuk biterse her şey biter. Artık hukukçu sıfatımla konuşmuyorum.

Bazen hukukçuyum demekten de sıkılıyorum. Halk seçsin diyoruz Halka da hayır diyorlar. En çok mutlu olduğum şeydi hukukçuyum demek. Şu anda üzülüyorum. Hayal kırıklığına uğratıyor" sözleriyle ortaya koydu.

"DP BARAJI GEÇER"

İttifaklara ilişkin de değerlendirme yapan Fırat, Şöyle devam etti:

"Anavatan ve DYP birleşmesi bizi endişelendirmiyor. Barajı geçme ihtimalleri var. Şu anda Anadolu ayakta, Meclis'i izliyor. Hangi parti hangi tutum içinde. Sesini seçim sandığına kadar çıkarmaz, sonra da sürpriz yapar.Çok fazla zamanımız yok. Seçim sonuçları enteresan olacak."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title