Haberler

Meclis'teki Deri Koltukların Rengi Milletvekillerini İkiye Böldü

TBMM Genel Kurulu'nun Turuncu Renkli Deri Koltukları Konusunda Milletvekilleri Arasında Uzlaşma Sağlanamıyor. Bazı Milletvekilleri Koltukların Renginden Memnunken, Bazıları İse Israrla Değiştirilmesini İstiyor. Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Uzun Süreli Çalışmalarda Renkten ve Koltukların Ergonomik Olmamasından Doğan Sıkıntılar Yaşandığını Söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nun turuncu renkli deri koltukları konusunda milletvekilleri arasında uzlaşma sağlanamıyor. Bazı milletvekilleri koltukların renginden memnunken, bazıları ise ısrarla değiştirilmesini istiyor. Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, uzun süreli çalışmalarda renkten ve koltukların ergonomik olmamasından doğan sıkıntılar yaşandığını söyledi.

TBMM Genel Kurulu salonundaki deri koltukların rengi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in ortaya attığı "kavgayı tetikliyor" görüşüyle bir kez daha tartışma konusu oldu. TBMM'de gazetecilerin sorularını cevaplayan MHP Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın, "Çalışma ortamının çok düzgün olmadığı doğru, ama bunun kavgayla falan ilişkilendirilmesi doğru değil" dedi. TBMM'de abartıldığı kadar kavga yaşanmadığını ifade eden Yalçın, zaman zaman gerilim dozu yüksek görüşmeler yapılmasının doğal olduğunu belirtti. Yalçın, "Genel kurulun renk seçiminin, geç saatlere kadar süren müzakerelerde milletvekillerinin psikolojisini olumsuz etkilediği bir gerçek. Ama milletvekilleri aleyhine bir şeyler yazma çizme alışkanlığından vazgeçilmesi, milletvekillerinin saygınlığının artırılmasında en temel problem" dedi.

AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Dağı, koltukların renginin Meclis'in ciddiyeti açısından uygun olmadığını savunarak, "Kavgayı tetikleyici değil ama Meclis'in ciddiyeti açısından önemli. Bu renk dışında hepsi olabilir" diye konuştu.

CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin ise, bu yönde bir şey hissetmediğini belirterek, "Beni geren şeyler var, ama bunlar ceylan derisi koltuklar değil. Kabul edilemeyecek yasalara evet diyenler, yasaların görüşülmesine katılmayıp oy vermeye girenler. Renginde ne varmış. Benim hiç dikkatimi çekmedi. Kim bundan yoruluyorsa sorunun muhatabı o olmalı. Biz asla yorulmuyoruz" şeklinde konuştu.

AK Parti Bayburt Milletvekili Ülkü Güney, genel kurul salonundaki koltuklar için, "Çok memnunum, her şeyiyle mükemmel koltuklar. 10-15 senedir o koltuklarda oturuyorum. Çok memnunum" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem de, genel kurulda hiç gerilmediğini belirterek, çok sakin olduğunu ve huzurlu olarak genel kurulu takip ettiğini söyledi. Koltukların renginin kendisini germediğini belirten Erdem, "Milletvekillerinin daha sakin bir duruş göstermesi açısından kendimize hakim olursak genel kurul daha huzurlu geçer" dedi.

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ise, "Çalışma Bakanı çalışmayla ilgili konuları çok iyi bilir. İhtisasa hürmet etmek lazım. O böyle bir şey söylediyse doğrudur" yorumunu yaptı. Eski Meclis Başkanı olarak yeni genel kurul salonunun şartları bakımından çok uygun olmadığını bildiğini dile getiren Arınç, eski salonun daha kullanışlı ve daha güzel olduğunu belirtti. Arınç, şöyle konuştu:

"Üstünden 10 sene geçti ve hala bu genel kurul salonuyla ilgili tartışmalar bitmedi. Teknik açıdan da sorunlar devam ediyor ve kesin kabulü hala yapılmadı. Uzun süreli çalışmalarda renkten doğan, koltukların ergonomik olmamasından doğan, parlak renkler olmasından doğan bir takım sıkıntılar var. Ama aslında bizi çalışma koşulları bakımından rahatsız eden şey, genel kurul salonundaki eksiklikler değil yapılan konuşmalar, ithamlar, hakarete varan sözlerdir. Ama madem ki Çalışma Bakanı çalışma şartlarıyla ilgili bir konuya el atmış, o zaman düzeltsin. Hükümet bu konuda gerekeni yapsın." (ZÇ-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title