Haberler

Meclis'te "Terörist" Gerginliği

Güncelleme:

Meclis Genel Kurulu'nda, BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan'ın konuşması, "terörist-şerefsiz" tartışmasına neden oldu.

Kaplan, KCK'dan tutuklanan belediye başkanlarıyla ilgili, "Eğer onlar teröristse ben de teröristim" dedi. AKP sıralarından "Zaten teröristsin" karşılığı geldi. Kaplan bunun üzerine, "Şerefsizlik etmeyin" dedi. AKP'liler Kaplan'ı özür dilemeye çağırdı, Kaplan, "Her gün 'şerefsiz' kelimesini en bolca sizin Başbakan kullanıyor. Hiç kimse bana özür dilettiremez, hele hele AK Parti" dedi.

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan Meclis Genel Kurulu'nda söz aldı. Kendisinden önce konuşan TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır'ı eleştirerek konuşmasına başlayan Kaplan, "Artık komisyon Başkanı olmuşsun, Başbakan'a yağcılık yapmana gerek yok" dedi. Bu tür konuşmalara izin vermeyeceklerini söyleyen Kaplan'a AKP'li milletvekilleri sataşmada bulundu. Bir önceki gün Anayasa Komisyonu'nun getirdiği teklifin geri çekilmesini hatırlatan Kaplan, "Siz bir teklifinizin arkasında bir saat duramıyorsunuz" diye karşılık verdi. Kaplan bir sataşmaya da "Sus be saygısızlık etme otur" yanıtı verdi.

-"KARAYILAN YILAN HİKAYESİ OLDU"-

Karayılan'ın yakalanmasıyla ilgili haberleri değerlendiren Kaplan, "Karayılan hikayesi, yılan hikayesine döndü. 3 tane bakan "Karayılan'ı paketliyoruz, getiriyoruz' dedi. İran'da hangi yetkili ile temas kurdunuz? İran Dışişleri Bakanı ya da Genelkurmay Başkanı ile mi yoksa 4. derecede bir basın mensubu ile mi görüştünüz? Böyle asparagas haberlerin üzerine atlarsanız, sazan gibi olursunuz. Karayılan'ın yakalanması haberleri sazanlık örneğidir" dedi.

-KCK TARTIŞMASI KAVGA ÇIKARDI-

Kaplan konuşmasına KCK tuttuklamalarını eleştirerek devam etti. Tutuklanan belediye başkanları, meclis üyelerinin isimlerini ve bulundukları yerlerdeki oy oranlarını veren Kaplan, "Bunların hepsi sandıktan seçilerek geldiler, milletin iradesini temsil ediyorlar. Eğer kayıtsız şartsız egemenlik milletinse o sandığın iradesine saygı gösterilecek. Başbakan geldi, orada yüz görmedi, oy alamadı, oyları yarı yarıya indi diye bu kadar intikam, nefret, kin, saldırganlık, baskı, zulüm nedir bu, ne?" dedi.

-"KÜRT HALKI İKTİDARINIZI ALAŞAĞI EDEBİLİR"-

Kaplan'ın sözlerine Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın "Ne alakası var!" diye tepki gösterdi. Kaplan, "İster Kürt ister Çerkez ister Laz ister Hemşinli Hemşince konuşsun, ama kendi kültürünü ve kimliğini yaşatmak isteyen bir halka, ona bu taleplerinden dolayı terörist muamelesi yapmak, bu terörizm bahanesiyle muhalefeti bastırmaya kalkmak ve hele hele yüzde 10 oy alamadığı bir Şırnak'ta bir Botan halkını susturacağını sanmak gafletin ve dalaletin en büyüğüdür" diye devam etti. "Orta Doğu'da kazanımlarınız sizi bir günde yok edebilir, bir günde dibe düşürebilir. En büyük hatanız Kürt halkını karşı hedefe alıp düşman bellemenizdir. Kürt halkı kazanımlarınızı bir günde yere indirebilir ve sizin iktidarınızı al aşağı edebilir" diyen Kaplan'a bu kez AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Onlar bizim vatandaşımız, ayrımcılık yapma!" diye seslendi.

"Kendinizi, aklınızı başınıza toplayın. Şırnaklılar adına, onların oyları adına, milletin adına, bütün Türkiye adına söylüyorum, kendinize gelin. Bu tür siyasetle muharebe anlayışınızı terk edin" sözlerinden sonra Kaplan'ın mikrofonu otomatik cihaz taarfından kapatıldı. "Siyasetle muharebe olunmaz. Bu Meclise biz muharebe için gelmedik" diyen Kaplan'a Ünal "Onlar bizim vatandaşlarımız" diye karşılık verdi.

-AKP SIRALARINDAN ZATEN TERÖRİSTSİN SÖZLERİ-

Bu arada TBMM Grup Başkanvekili Sağlam, Kaplan'ı uyardı, ancak Kaplan, "Aklınızı başınıza toplayın. Eğer onlar teröristse ben de teröristim" diye konuşmaya devam etti. Kaplan'ın sözleri üzerine AKP sıralarından "Zaten teröristsin" sesleri geldi.

-KAPLAN: "ŞEREFSİZLİK ETMEYİN" DEDİ

Bu sözler üzerine Kaplan da, "Şerefsizlik etmeyin! Doğru dürüst konuşun, herkes doğru dürüst konuşsun! Öyle ikide bir sataşarak, küfrederek burada olmaz" karşılığı verdi. Kaplan kendisini uyaran Meclis Başkanvekili'ne seslenerek, "Zaten teröristsin" diyenlere suskunluğunu boz" diye çıkıştı.

Tartışma Kaplan kürsüden indikten sonra da devam etti. AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk "Sayın Başkan, "Şerefsizlik etme" tabirini geri alacak" diye seslendi. Kaplan ise, "Konuşma, git otur yerine! Her gün "şerefsiz" kelimesini en bolca sizin Başbakan kullanıyor" karşılığını verdi.

Kaplan'ın bu yanıtı üzerine tepkiler arttı. Kaplan özür dile çağrılarına, "Hiç kimse bana özür dilettiremez, hele hele AK Parti" yanıtını verdi. Kaplan kürsüden indikten sonra AKP'li bazı milletvekilleri BDP Grubuna doğru giderek Kaplan'a tepkisini sürdürdü. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title