Haberler

Meclis'te Hdp'li Öztürk ve Sarıyıldız'ın Devamsızlıklarının Görüşülmesi İçin Alt Komisyon Kuruldu

TBMM Başkanlık Divanı toplantısında, dokunulmazlıkları kaldırılan ve haklarında yakalama kararı bulunan HDP'li Faysal Sarılıdız ile Tuğba Hezer Öztürk'ün Meclis Genel Kuruluna devamsızlıklarına ilişkin bildirdikleri mazeretlerin kabul edilip edilmemesini görüşmek üzere alt komisyon kuruldu.

TBMM Başkanlık Divanı toplantısında, dokunulmazlıkları kaldırılan ve haklarında yakalama kararı bulunan HDP'li Faysal Sarılıdız ile Tuğba Hezer Öztürk'ün Meclis Genel Kuruluna devamsızlıklarına ilişkin  bildirdikleri mazeretlerin kabul edilip edilmemesini görüşmek üzere  alt komisyon kuruldu.

Meclis Başkanvekili  Ahmet Aydın başkanlığında toplanan TBMM Başkanlık Divanı'nda, TBMM 2'nci Yasama Yılı Ekim Kasım ve Aralık döneminde Meclis Genel Kurulu çalışmalarına katılmayan ve uzun süredir yurt dışında bulunan HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk ve HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın  devamsızlık cetvelleri görüşüldü. HDP'li Tuğba Hezer Öztürk, Meclis Genel Kurulu'na gelmemesine ilişkin  TBMM Başkanlığına gönderdiği yazıda  HDP Genel Merkezi tarafından, 1 Ekim 2016-30 Nisan 2017 tarihleri arasında partisinin yurt dışı faaliyetlerini yürütmek üzere görevlendirildiğini bildirdi. HDP'li Sarıyıldız, ise Almanya'dan  "durumu uzun süren seyahatlere elverişli değildir" yazılı doktor raporunu TBMM Başkanlığına gönderdi. HDP'li milletvekilleri Öztürk ve Sarıyıldız'ın durumu ile mazeretlerinin kabul edilip edilmemesi konusunu görüşmek üzere  9 kişilik alt komisyon kuruldu. Komisyon, milletvekilliği devamsızlıkları konusunda bugüne kadar yapılan işlemler ile bu işlemlerin söz konusu milletvekillerinin durumu konusunda benzerliğinin olup olmadığına bakacak. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Meclis Genel Kurulu Faysal Sarıyıldız Tuğba Hezer Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title