Haberler

Meclis'te Fındık Platformu Oluşturuluyor

MHP Giresun Milletvekili Murat Özkan, Meclis'te Fındık Platformu Oluşturulması İçin Bölge Milletvekillerine Çağrı Yaptı.

MHP Giresun Milletvekili Murat Özkan, Meclis'te Fındık Platformu oluşturulması için bölge milletvekillerine çağrı yaptı.

Milletvekili Özkan, yaptığı yazılı açıklamada, fındığın sorunlarına çözüm bulunması konusunda ortak hareket edilmesi ve bir fındık platformu oluşturulması amacıyla Giresun, Trabzon, Ordu, Düzce ve Sakarya milletvekillerini toplantıya çağırdı. Bölgenin en önemli ihraç ürünü ve 300 bin ailenin doğrudan geçim kaynağı olan fındık konusunda üreticinin ve Türkiye'nin lehine ortak bir çalışma stratejisi oluşturma zorunluluğunun ortaya çıktığını belirten Özkan, fındık hasadına kısa bir süre kala TMO tarafından ihale ile satılan fındığın satış fiyatının, üreticiyi zor durumda bıraktığını, psikolojik ve ekonomik yönden olumsuz sonuçlar doğurduğunu savundu. 2008 yılı rekoltesinin, son yılların en yüksek seviyesinde olacağı beklentisi ve fındık fiyatının olması gerekenden düşük olacağı düşüncesinin üreticide tedirginliğe neden olduğunu kaydeden Özkan, üreticilerin mağduriyetinin önlenmesi amacıyla siyasi parti farkı gözetmeksizin başta bölge milletvekilleri olmak üzere odalar, borsalar, FİSKOBİRLİK ve sektörle ilgili araştırma yapan kişi ve kuruluşların katılımıyla strateji ve politika tespiti yapılarak belirsizliğin ortadan kaldırılmasına yardımcı olacak bir fındık platformu oluşturulmasının gerektiğini vurguladı. Özkan, toplantının 26 Haziran Perşembe günü yapılacağını bildirdi.

(ZÇ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title