Haberler

Meclis'te "Bülbül" Tartışması

Meclis Genel Kurulu'nda iktidar ve muhalefet milletvekilleri arasında çıkan tartışmada MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, "O parmağı alırım, o gözlüğünü çıkartırım o parmağınla Meclis Genel Kurulu'nda iktidar ve muhalefet milletvekilleri"...

Meclis Genel Kurulu'nda iktidar ve muhalefet milletvekilleri arasında çıkan tartışmada MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, "O parmağı alırım, o gözlüğünü çıkartırım o parmağınla Meclis Genel Kurulu'nda iktidar ve muhalefet milletvekilleri arasında çıkan tartışmada MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, "O parmağı alırım, o gözlüğünü çıkartırım o parmağınla. Dikkat et hayatına Küfür ediyorsun orada. O küfrü gelir sana yediririm. Zannetme ki ağzın okunmuyor. Dikkat et kendine, kiminle muhatap olduğuna dikkat et!" dedi.

Meclis Genel Kurulu, Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında toplandı. Genel Kurul'a "Gezi Parkı", Rize'de yaşanan olay ve Başbakan'ın Fas ziyaretine ilişkin tartışmalar damgasını vururken tutanaklara şu konuşmalar yansıdı:

AYŞE TÜRKMENOĞLU (Konya) - Şu anda gençleri çok olumsuz bir şekilde yönlendiriyorsunuz. Milletvekili olduğunu söyleyen şahıslar, halkı kışkırtıyor AK PARTİ'li milletvekillerine karşı, "Kızılay'a inemezsiniz, sokağa çıkamazsınız" diye halkı kışkırtıyorlar bizlere karşı. Kendileriyle aynı çatı altında bulunmaktan utanç duyuyorum.

HALUK AHMET GÜMÜŞ (Balıkesir) - Öncelikle, ülkeyi terk eden Başbakanı kınıyorum böyle önemli bir dönemde.

HALUK AHMET GÜMÜŞ (Balıkesir) - Yelken yıkılmıştır. Fas Kralı görüşmek istemedi sizinle biliyorsunuz. (AK PARTİ sıralarından gürültüler) Bu, varan bir; daha varanları göreceksiniz. Yelken yırtılmıştır, dikmek nafiledir, yeni bir döneme...

AHMET AYDIN (Adıyaman) - Az önce, tekrardan dün burada söyledikleri yalanları bir kez daha biz burada yalanlamamıza rağmen, Fas Kralının Sayın Başbakanımızla görüşmemesi noktasında gene bir beyanları oldu. Yalanda ısrar eden birileri olabilir ama yani Fas açıklama yapıyor, bizler açıklama yapıyoruz, ne Sayın Başbakanımızın programında var ne de Fas Kralı Fas'ta değil zaten, yurt dışında, Fransa'da uzun zamandır tedavi görüyor.

-"AVM DEMOKRASİSİ"-

KADİR GÖKMEN ÖĞÜT (İstanbul) - Söylediğin başka bir şey yok!

LÜTFÜ TÜRKKAN (Kocaeli) - AVM demokrasisi

LÜTFÜ TÜRKKAN (Kocaeli) - Sayın Başkan, bu demokrasinin ismi AVM demokrasisi? AVM varsa demokrasi biter!

EMİNE ÜLKER TARHAN (Ankara) - Sayın Başkanım, söz almadığım için, tutanaklara geçmesi bakımından bir cümle söylemek istiyorum, bir tek cümle.

AKP'li kadın milletvekili

BAŞKAN - Buyurun, söyleyin.

YILMAZ TUNÇ (Bartın) - MHP'lilerin

-"O KÜFRÜ GELİR SANA YEDİRİRİM"-

LÜTFÜ TÜRKKAN (Kocaeli) - O parmağı alırım, o gözlüğünü çıkartırım o parmağınla. Dikkat et hayatına Küfür ediyorsun orada. O küfrü gelir sana yediririm. Zannetme ki ağzın okunmuyor. Dikkat et kendine, kiminle muhatap olduğuna dikkat et!

BAŞKAN - Sayın Türkkan, lütfen

LÜTFÜ TÜRKKAN (Kocaeli) - Anlatırım sana kim olduğumu bülbül!

MUSTAFA ELİTAŞ (Kayseri) - Ne biçim konuşuyorsun ya?

YUSUF HALAÇOĞLU (Kayseri) - "Bülbül" kötü bir kelime değil ya!

BAŞKAN - Sayın milletvekilleri, lütfen

EMİNE ÜLKER TARHAN (Ankara) - "Bizim partiye üye olmak Genel Başkana nikahla bağlanmaktır." sözcüğünden utanç duyulması gerekir. Bundan utanç duymayanların bizimle aynı mekanda olmaktan utanç duymaya hakkı yoktur diyorum, gurur duymaları gerekir diyorum ve tutanaklara geçmesini diliyorum.

BAŞKAN - Teşekkür ediyoruz Sayın Tarhan.

OKTAY VURAL (İzmir) - Vay!

LÜTFÜ TÜRKKAN (Kocaeli) - Hadi bakalım, karısı olan düşünsün AVM'de bunu. Bu lafı herkes düşünsün. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Meclis Genel Kurulu Lütfü Türkkan Fas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title