Haberler

    Meclis Kabul Etse Bile İdam Darbecilere Uygulanamaz

    Güncelleme:

    AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, "Böyle bir yasa mecliste kabul edilse bile geriye dönük işlemez ve darbecilere uygulanmaz. Ben idam cezasına karşıyım." dedi.

    Alman televizyon kanalı ARD'de 'Hart aber Fair' (Sert ama Adil) adlı tartışma programına, AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu da katıldı. Türkiye'de yeniden tartışılmaya başlanan idam cezasıyla ilgili ilginç açıklamalar yaptı.

    "TÜRK GENÇLERİ ALMAN DEVLETİYLE DE GURUR DUYUYOR"

    Programın konuşmacılarından CDU'lu politikacı Jens Spahn, çifte vatandaşlığın kaldırılmasını istedi ve idam cezasını savunanların Alman vatandaşı olmayacağını söyledi.

    Rheinland Pfalz Eyalet Başbakanı Malu Dreyer de çifte vatandaşlığın uyumun en önemli teşvikçisi olduğunu, çifte kaldırma taleplerinin seçim malzemesi olduğunu belirtti. Dreyer, "Burada yaşayan Türk gençleri Alman devletiyle de gurur duyuyorlar" dedi.

    MECLİS'TE KABUL EDİLSE BİLE

    AK Parti İstanbul Milletvekili TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, idam konusunun önümüzdeki haftalarda Meclis'te daha soğukkanlı bir biçimde tartışılacağını söyledi. Yeneroğlu, "Böyle bir yasa mecliste kabul edilse bile geriye dönük işlemez ve darbecilere uygulanmaz. Ben idam cezasına karşıyım. Bunun dışında ben idam cezasının geleceğini sanmıyorum." dedi.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Mustafa Yeneroğlu AK Parti Politika Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title