Haberler

Meclis "Fazla Mesaisi"nin İlk Haftasında da Yoğun

AKP'nin Kapatma Davası Sonuçlanana Kadar Meclis'i Çalıştırma Kararlılığı Sürerken, Meclis Temmuz'un İlk Haftasında da Yoğun Bir Mesai Yapacak.

AKP'nin kapatma davası sonuçlanana kadar Meclis'i çalıştırma kararlılığı sürerken, Meclis Temmuz'un ilk haftasında da yoğun bir mesai yapacak. Meclis Genel Kurulu'nda 1 Temmuz Salı günü CHP'nin "Emniyet güçleri içinde özel birimler eliyle yasal olmayan dinleme yapılmasının zeminini oluşturduğu" gerekçesiyle Başbakan Erdoğan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkında verdiği Meclis soruşturması önergesi görüşülecek. Genel Kurulun bu haftaki önemli gündem maddeleri arasında görüşmeleri yarım kalan Belediyelere ve İl Özel İdarelerine genel bütçe vergi gelirleri tahsilatı toplamı üzerinden pay verilmesini öngören kanun teklifi ile Enerji Piyasası Kanunu Tasarısı da bulunuyor.

Meclis yoğun bir haftaya daha başlıyor. Meclis'in bu haftaki ilk gündem maddesi ise CHP'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkında telekulak iddialarıyla ilgili verdiği soruşturma önergesi olacak. Önergede, Erdoğan ve Atalay hakkında, Anayasa ve uluslar arası insan hakları belgelerinde güvence altına alınan özel hayatın gizliliği ve korunmasına ilişkin hakların "yoğun ve keyfi şekilde ihlal edilmesine göz yumduğu, Emniyet güçleri içinde özel birimler eliyle yasal olmayan dinleme yapılmasının zeminini oluşturduğu ve himaye ettiği, bu eylemleriyle TCK'nın 257'nci maddesinde görevi kötüye kullandığı'gerekçesiyle Meclis soruşturması açılması isteniyor. Meclis Genel Kurulu'nda soruşturma önergesinin tamamlanmasının ardından ise görüşmeleri yarım kalan belediyeler ve il özel idarelerine genel bütçe vergi gelirlerinden pay verilmesini öngören teklife devam edilecek.

Meclis Genel Kurulu'nun bu haftaki önemli gündem maddeleri arasında yabancılara mülk satışıyla ilgili yeni düzenlemeler öngören ve yine görüşmelerine geçtiğimiz hafta başlanan Tapu Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı, Avrupa Yatırım Bankası'nın Türkiye'de temsilcilikler açmasına ilişkin anlaşma. Enerji Piyasası Kanunu'nda değişiklik yapan tasarı ile Elektronik Haberleşme Kanunu da bulunuyor.

-KOMİSYONLARIN GÜNDEMİ DE YOĞUN OLACAK-

Meclis komisyonlarının gündemi de bu hafta yoğun olacak. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 1 Temmuz Salı günü Gazikent ve Gediz isimli iki ayrı vakıf üniversitesi kurulmasına ilişkin Yükseköğretim Kurumu Teşkilatı Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı, 2 Temmuz Çarşamba günü de Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nda değişiklik yapan tasarı görüşülecek. Milli Eğitim Komisyonu'nda ise 2 Temmuz'da Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'nda değişiklik yapan tasarı ele alınacak. 2 Temmuz'da Dışişleri Komisyonu ise Kyoto Protokolü'nü görüşecek. 3 Temmuz'da Tarım ve Köyişleri Komisyonu'nun gündemini Su Ürünleri Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı oluşturacak.Geçen hafta çalışmalarına başlayan Çevre Sorunlarını Araştırma Komisyonu, DSİ, İller Bankası, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı,Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yetkilileri dinleyecek. (ANKA)

(EG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title