Haberler

Meclis'e Turgut Özal Ödülü

Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği, "AB sürecindeki reform niteliğindeki yasalar ile 25 yaşa seçilme hakkı tanıyan yasayı çıkarttığı için Meclis'e Turgut Özal Demokrasi ödülü" verilmesini kararlaştırdı.

Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği, Özal'ı ölümünün 14'üncü yılında çeşitli etkinliklerle anıyor. Özal için panel düzenleyen ve resim sergisi açan Dernek, yarın Kocatepe Camii'nde Özal için mevlit okutacak. Aynı gün, Turgut Özal Demokrasi Ödülü için tören düzenlenecek. Bu yılki ödül, Meclis'e, "AB üyelik sürecinde gerekli reform yasalarını süratli biçimde çıkarttığı ve 25 yaşında seçilme hakkına ilişkin Anayasal düzenleme yaptığı" gerekçesiyle verildi. Ödülü yarın, Meclis adına, TBMM Başkanı Bülent Arınç alacak.

Turgut Özal için, ölüm günü olan 17 Nisan Salı günü de İstanbul'daki anıt mezarında tören düzenlenecek. Törene, Özal'ın ailesi ve çalışma arkadaşlarının yanı sıra İstanbul Müftüsü Prof.Dr. Mustafa Çağrıcı da katılarak dua okuyacak. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title