Haberler

Meclis, Bu Hafta Mesai Yapacak

Meclis, bu hafta önemli düzenlemeler için mesai yapacak.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, gazetecilere Meclisin bu haftaki gündemi ve çalışma saatleriyle ilgili bilgi verdi.

TBMM Genel Kurulu gündeminde bulunan, olağanüstü hal sonrasında çıkarılan ilk KHK'nin görüşmelerine yarın devam edileceğini belirten Elitaş, yarın getirecekleri grup önerisinde "667 sayılı KHK'nin bitimine kadar çalışılmasını" önereceklerini, muhalefet parti gruplarının öneri getirmeyecekleri sözünü verdiklerini ifade etti.

667 sayılı KHK'nin yarın tamamlanmasının ardından Genel Kurulda 19 Ekim Çarşamba günü, "Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanunu Tasarısı"nın ele alınacağını anlatan Elitaş, daha sonra ise Bilirkişilik Kanunu Tasarısı'na geçilmesinin planlandığına belirtti.

Elitaş, "Grup önerileri verilmezse yarın KHK'yi bitiririz. KHK'leri bir an önce bitirme konusunda prensip kararımız var. Muhalefetin de işine gelir çünkü Anayasa Mahkemesine gidecekse gitsin. KHK'leri iki haftada bitirmeyi arzu ediyoruz." dedi.

KHK'lerle ilgili itirazları ele almak üzere oluşturulması planlanan teknik heyetle ilgili gelişmelerin sorulması üzerine Elitaş, MHP'nin olumlu yanıt verdiğini, ancak CHP ve HDP'den hala yanıt alamadıklarını kaydetti.

Elitaş, 15 Temmuz'un "Demokrasi ve Şehitler Günü" olması, Ankara'nın Kazan ilçesinin adının ise "Kahramankazan" olarak değiştirilmesine ilişkin yasa tekliflerinin 19 Ekim Çarşamba günü İçişleri Komisyonunda birleştirilerek görüşüleceğini, Genel Kurulda da kısa zamanda yasalaştırılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Elitaş AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
title