Haberler

Meclis Bir Hafta Daha Çalışacak

TBMM Genel Kurulu, kesintisiz bir hafta daha mesai yapacak Yasama yılının son haftasında, 96 bin 500 sözleşmelinin devlet memurluğu kadrosuna alınmasını da içeren Torba Kanun Tasarısı ve TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesini değiştiren tasarı ile bazı uluslararası sözleşmelerin uygun bulunduğuna dair tasarılar görüşülecek

TBMM Genel Kurulu, bir hafta daha kesintisiz mesai yapacak.

AK Parti, yasama yılının son haftasına ilişkin çalışma programını içeren grup önerisini, Genel Kurul'a getirdi. Görüşmelerin ardından AK Parti'nin önerisi kabul edildi.

Buna göre, Genel Kurul bugünden itibaren hafta sonu da dahil 9 Temmuz Salı gününe kadar çalışacak.

Genel Kurul, sürücü belgelerinin uluslararası standartlara kavuşturulmasından, Sermaye Piyasası Kurulu'nun halka açık şirketlere yönetici atamasına imkan sağlayan, kamuoyunda 4-B'liler olarak adlandırılan sözleşmeli personele kadro verilmesi gibi birçok konuyu içeren torba kanun tasarısı, TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesini de içeren Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun tasarısı ile denizcilik hukukuyla ilgili bazı uluslararası anlaşmaları uygun bulan tasarıları ele alacak.

TBMM Genel Kurulu, 9 Temmuz Salı günü ise 11.00-23.00 saatleri arasında çalışacak. Diğer günler ise saat 14.00'te toplanıp, programın bitimine kadar mesai yapacak.

-CHP'nin önergesi

CHP, 4-C kapsamındaki kamu çalışanlarının sorunlarının araştırılması ve gereken önlemlerin alınmasına ilişkin  önergesinin bugün görüşülmesini, grup önerisi olarak Genel Kurul gündemine getirdi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk,  Meclis bünyesinde bin 441 kişinin 4-C kapsamında çalıştığına dikkati çekerek, 4-C'lilerin statüsünün belli olmadığını, sendikaları bulunmadığını, ne memur statüsüne dahil edildiklerini ne de işçi sayıldıklarını söyledi. Öztürk, "Bunlar tabiri yerindeyse devekuşu. Memur mu, işçi mi? Belli değil" dedi.

Türkiye'de işsizliğin fazla olmasının istismar edildiğini iddia eden Öztürk, "Bu, Devlet Memurları Kanunu'nun 4. maddesi C fıkrasıyla öngörülen istihdam şekli, devlet eliyle köleliktir. 4-C istihdam şekilleri içerisinde en acımasız olanıdır. Meclis Başkanı yeni göreve geldi. Öncelikle Meclis'te çalışanların hakkını, hukukunu koruması gerekir. Meclis'ten başlayarak bu kölelik düzeniyle çalışanların zincirini milletvekili olarak hep beraber kırmamız lazım" diye konuştu.

BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani de  "Bu sorunu çözmek için neyi bekliyorsunuz?" diye sorarak,  özelleştirme marifetiyle bu ülkenin kar eden değerlerinin peşkeş çekildiğini, KİT'lerde çalışan insanların da sokağa atıldığını iddia etti.

Bu sorunun çözülmesi gerektiğini ifade eden Zozani, "Bu konu araştırılmalı ve sorunlar çözülmelidir. Hazır önümüzdek torba var. Torba getirdiniz, bari Allah rızası için Meclis kapanmadan önce, bu defa doğru dürüst bir iş yapıp emekçilerin bu sorununu çözelim. 4-B'lerin yanında 4-C'leri de kapsama alalım" dedi.

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık ise "4-C'de çalışan ne deve ne kuş. Yani deve kuşu. Ülkenin bu devekuşundan kurtulması lazım" diye konuştu.

Işık, ülkenin sendikal haklardan yoksun, maaşları düşük ve sosyal haklardan yararlandırılmayan 4-C'lilerle ilgili sorunun çözülmesi gerektiğini ifade etti.

CHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

Genel Kurul'da, 96 bin 500 sözleşmelinin devlet memurluğu kadrosuna alınmasını da içeren Torba Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine geçildi. -

Kaynak: AA / Politika

Sermaye Piyasası Kurulu Adil Zozani Rıza Öztürk Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title