Haberler

Meclis Başkanı Toptan Bursa'da

'Modef Expo 2007' Fuarının Açılışına Katılmak Üzere Bursa'ya Gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, Türkiye'nin Toprağında Gözü Olanların Oyununu Bozacaklarını Söyledi.

'Modef Expo 2007' fuarının açılışına katılmak üzere Bursa'ya gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, Türkiye'nin toprağında gözü olanların oyununu bozacaklarını söyledi.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde düzenlenen ''Modef Expo 2007'' fuarının açılışına katılan TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türkiye'nin büyümesini çekemeyenlerin, yada bu bölgede güçlü bir Türkiye'nin olmasını kendi hesaplarına uymadığını düşünenlerin, ülkenin çabasını baltalamak, kaynaklarını ve enerjilerini kalkınmasına değil, teröre harcamasını isteyenlerin yeni işler çıkartmaya gayret gösterdiğini söyledi. Başbakanın, ABD'de Türkiye'nin büyük çıkarlarının kavgasını verdiğini belirten Toptan, "Hiçbirinin hesabı

tutmayacak. Türkiye yıldızlaşmaya devam etmektedir. Biz bunları yaparken, devletin üst kademeleri bu işlerin peşinde koşarken, kahraman Mehmetçiğimiz, güvenlik güçleriyle birlikte sınır boyunda bu memleketin bir karış toprağının korunması için gerektiğinde canını da feda ederek büyük fedakarlık örneği göstermektedir. Türkiye hedefinden, iddasından vazgeçmemiştir. Bundan sonra da vazgeçmeyecektir. Devleti kurduğumuz bu topraklarda bizi rahatsız etmeye çalışanlara tekrar ifade edelim ki başımız ağırabilir,

rahatsız olabiliriz ama buradaki tek devlet, tek millet ilkelerinden kesinlikle ödün vermeyiz" dedi.

Türkiye'nin, hiç kimsenin kaynağında ve toprağında gözü olmadığını söyleyen Toptan, "Bizim Anadolumuz, bizim insanımıza yeter. Ama bizim topraklarımızda gözü olanın hesabını da bozarız. Biz bu devleti kurarken doğulusuyla batılısıyla, güneylisiyle kuzeylisiyle kan vererek, can vererek bu toprakların sahibi olduk. Kimsenin komutuyla bu topraklarda oturmuyoruz. Kimsenin izniyle oturmuyoruz. Bu toprakları kimsenin izniyle almadık. Kimsenin merhameti sonucu almadık. Vatandaşımızın içinin rahat olması lazım.

Türk devletinin hukukunun korunması neyi gerektiriyorsa, bugün ülkeyi yönetenler o işin gereğini yapar. Bizi durdurabilecek bir tek güç bile yoktur. Bazı işlerin istediğimiz günde olmaması, bir zaafiyet işareti değildir. Herşeyin yerinin ve zamanın gelmesi lazım. Bizim kardeşliğimizi kimse bozamaz. Hakkarimiz neyse Edirnemiz odur. Bizim birliğimizi kimse bozamamıştır, bozamazlar" diye konuştu.

Meclis Başkanı Köksal Toptan, Hakkari Dağlıca'da teröristlerle çıkan çatışma sonrası irtibat kesilen 8 askerin serbest bırakılmasıyla ilgili olarak da, "Askerlerimiz, Türkiye'nin yaptığı girişimler sonrasında ABD, Irak ve Türkiye'nin görüşmeleri sonucunda serbest bırakıldı. Bırakılmasaydı Türkiye, her halükarda, her şartta, ne yapılması gerekiyorsa her şart altında yapacaktı. Askerlerimizin dönmüş olmasından memnun olduk" şeklinde konuştu.

(OMR-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title