Haberler

Meclis Başkanı'ndan 'Erken Yerel Seçim' Açıklaması

Meclis Başkanı İsmail Kahraman, erken yerel seçim iddialarıyla ilgili, "Öne alınmaz. Anayasaya göre de uygun değil" dedi.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman, erken yerel seçim iddialarıyla ilgili, "Öne alınmaz. Anayasaya göre de uygun değil" dedi. TBMM Başkanı İsmail Kahraman veda ziyaretleri kapsamında İstanbul Valiliği'nin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni de ziyaret etti. Kahraman, Saraçhane'deki İBB binası önünde tören mangasıyla karşılandı. Kahraman, İBB anı defterini doldurarak yazdıklarını basın mensuplarıyla paylaştı. Kahraman, anı defterini imzaladıktan sonra İBB Başkanı Mevlüt Uysal ile makamında görüştü. İBB anı defterine yazdıklarını okuyan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal Beyi ziyarete geldim. Daha önceki tecrübeleri ve şahsiyetli yapısıyla bir dünya incisi olan İstanbul'umuza büyük katkıları olacağına inanıyorum. Kendisini, şahsında mesai arkadaşlarını tebrik ediyor, başarılar diliyorum" diye konuştu.

ERKEN SEÇİM OLUR MU '

Gazetecilerin erken seçim iddialarıyla ilgili sorularını yanıtlayan Kahraman, "Yerel seçimler öne alınmaz. Anayasaya göre de uygun değil. Seçimlerin yapılacağı tarih hakkında daha önceden anayasa da hüküm var. Genel seçimlerde yoktu ama mahalli seçimlerde var. Zaten geldi. Mart ayına ne kaldı' O üç ayı aday olarak düşünün. 6 aylık bir zaman kaldı. Onun ayrı bir formüllerini ararlar mı? Bilmiyorum. Fakat zorlamanın gereği yok. Her seçimin zamanında olması gerektiğine inanırım. Bu erken seçiminde doğru yapılan bir hareket olduğuna inanıyorum. Sonucu da fevkalade oldu. Ülkemize hayırlı, uğurlu olsun. İstikrarlı bir Türkiye. Geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz. İnşallah" dedi.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsmail Kahraman Meclis Başkanı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title