Haberler

Mechito Projesi Eğlenerek Öğretiyor

Düzce’nin Cumayeri ilçesinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren Mehmet Metin Ortaokulu’nun yürütücülüğünde, Cumayeri Meslek Yüksekokulu, AR-GE Topluluğu ve Mehmet Metin Ortaokulu katkılarıyla yüzde yüz yerli olarak üretilen “MECHİTO” (eğitsel çikolata otomatı) adlı yarışma aracı, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda sergilendi.

Düzce'nin Cumayeri ilçesinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren Mehmet Metin Ortaokulu'nun yürütücülüğünde, Cumayeri Meslek Yüksekokulu, AR-GE Topluluğu ve Mehmet Metin Ortaokulu katkılarıyla yüzde yüz yerli olarak üretilen "MECHİTO" (eğitsel çikolata otomatı) adlı yarışma aracı, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda sergilendi.

Cumayeri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi ve Ar-GE Topluluğu Danışmanı Oğuzhan Kendirli, Cumayeri Meslek Yüksekokulu Mekatronik Bölümü'nden Öğretim Gör. Gültekin Çakır ve Öğr. Gör. Sabri Uzuner ile AR-GE Topluluğu Başkanı Kübra Yılmaz konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Projeyle öğrencilerin soru çözme isteklerinin artırılmasının amaçlandığını dile getiren Öğretim Gör. Oğuzhan Kendirli, projede çalışan Üniversitemiz AR-GE Topluluğu ve Cumayeri Meslek Yüksekokul öğrencilerine teşekkür etti.

"Bu proje ile ortaokul çağındaki öğrencilerime düşündükleri her şeyin hayata geçirilebilir olduğunu ve dünya üzerinde yapılmayacak hiçbir şeyin olmadığını göstermiş olduk" diyen Öğretim Gör. Gültekin Çakır, öğrencilerin; yeni bir fikrin ne kadar değerli olduğunu ve her şeyin yeni bir fikir ile ortaya çıktığını öğrendiklerini söyledi.

Mehmet Metin Ortaokulu ile birlikte projelendirdikleri eğitsel çikolata otomatı MECHİTO'nun öğrencinin cevapladığı soruya göre çikolata vererek onların soru çözme becerisini cesaretlendirdiğini ve eğlenerek öğretmeyi gerçekleştirdiğini belirten Öğr. Gör. Sabri Uzuner, "Cumayeri Meslek Yüksekokulumuzun öğrencilerini de bu projeye dahil ederek ortaya ürün koyma hissiyatını geliştirmiş olduk. Bu projede emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize canı yürekten tebrik eder, başarıların devamını dilerim. Ayrıca projede emeği geçen Mekatronik Bölümü öğrencilerimiz Mustafa Merinç, Serhat Körsü, Barış Oğul ve Ferhat Dinler'e teşekkür ederim" dedi.

AR-GE Topluluğu Başkanı Kübra Yılmaz ise eğitsel çikolata otomatının gerçekleştirdikleri ilk proje olduğunu ifade ederek "Projenin böyle güzel bir amaca hitap etmesi bizleri onurlandırdı. Topluluğumuz üyelerinden Yusuf Akyol, Çağla Pınar Yılmaz ve Ahmet Fatih Çobaner'e teşekkür ederim. AR-GE Topluluğu olarak yeni arkadaşlarımızı aramızda görmek isteriz. Birlikten her zaman kuvvet doğacaktır. Ayrıca bu projeler bizleri geleceğe hazırlayacaktır" şeklinde konuştu. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumayeri Kendirli Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title