Haberler

Mecdi Cengiz: "Her an göreve hazırız"

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Sakarya İl Başkanı Mecdi Cengiz, dernek binasında yaptığı basın toplantısında; "Hepimiz her an verilecek bir emir durumunda göreve hazırız. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü, iç barış ve kardeşliğimize yönelik sinsi oyunlara karşı hepimiz üniformalarımızı hazırlamış durumdayız" dedi.

YÜREKLERİMİZ DAĞLADI

TEMAD Sakarya İl Başkanı Mecdi Cengiz; dernek binasında yöneticiler ve dernek üyeleriyle birlikte son günlerde yaşanan terör olayları ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Cengiz şu sözlere yer verdi: “İnsanlık düşmanı kardeşlik ve barış düşmanı emperyalizmin maşası kanlı terör örgütü PKK’nın haince, kalleşçe, kahpece yaptığı son saldırı sonucu şehit olan Mehmetçiklerimiz bir kez daha yüreklerimizi dağladı. O kahpe pusuda aziz şehitlerimize sıkılan kurşunlar yüreğinde, insanlık, vatan, millet sevgisi olan, kardeşlik ve barış duyguları taşıyan herkesin yüreğinde patladı. Yıllardır bebek, çocuk, kadın ihtiyar demeden sözde kurtaracağı insanları da katleden bu kanlı terör örgütünü hala anlamayan kaldıysa bilmeli ki; onu doğrudan veya dolaylı destekleyen herkes onun bütün cinayetlerinin suç ortağıdır.

KURŞUN KARDEŞLİĞE SIKILMIŞTIR

Bu son hain saldırı ile yıllardır uygulanan oyalama politikalarının iflas ettiği açıkça ortadadır. Zaman ne yazık ki bu kanlı terör örgütü lehine işlemiş, beli kırılan örgüt yeniden toparlanarak ve bu yanlış politikaları çok iyi kullanarak seri katliamlar yapabilme noktasına gelmiştir. Ne yazık ki bu hain bölücü örgütle mücadelenin AB ve ABD icazetiyle göstermelik antlaşmalarla olamayacağı ağır bedeller ödenerek, her gün şehitler verilmesine rağmen çok geç anlaşılmıştır. İç barışa ve kardeşliğe de sıkılan bu kurşunların biliyoruz ki kardeşi kardeşe düşürmek gibi sinsi bir hedefi de vardır. Al bayrağa sarılı tabutların arkasından yalnız analar, babalar, yavrular, kardeşler değil, bu ülkede yaşayan Türküyle Kürdüyle diğer etnik unsurlarıyla ağıtlar yakılırken, artık icazet ve oyalama politikalarına son verilmelidir.

ÜNİFORMALARIMIZI ÇIKARTIRIZ

Milletimizi bölme, devletimizi yıkma planları açıkça ve alenen yapılmaktadır. Geldiğimiz bu noktada milletimizi ümitsizliğe, karamsarlığa iten ve büyük bir öfkeye dönüşen gelişmelerle, milletimize kurulan sinsi tuzağı ve oyunu milletçe bozmalıyız. Burada Kürt kardeşlerimize ve onların örgütlerine büyük sorumluluklar düşmektedir. Bizler Mehmetçik ocağında kişisel ve ailevi yaşam ve isteklerin bir kenara bırakıldığı, zorlu ve yorucu bir hizmet maratonundan sonra emekli olduk. Bu emeklilik şekli bir sonuçtur. Üniformamızı çıkarıp gardroba astık ancak, milletimizin ve devletimizin en büyük teminatı olan ordumuzla olan bağlarımız aynen devam etmektedir. Bizler ordumuzla milletimiz arasında güçlü ve sağlam bir köprü misyonu ile; dün kahraman ordumuzun saflarında omuz omuza olduğumuz gibi bugünde aynı ruh ve inançla ordumuzun yanında ve emrindeyiz. Yüz binleri aşan emekli astsubaylar kesinlikle ordumuzun ihtiyat gücüdür. Hepimiz her an verilecek bir emir durumunda göreve hazırız. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü, iç barış ve kardeşliğimize yönelik sinsi oyunlara karşı hepimiz üniformalarımızı hazırlamış durumdayız. (Levent CANDAN / SAKARYA)

title