Haberler

Mebs Okulundaki Darbe Girişimi Davasında Ara Karar

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Muhabere Elektronik Bilgi Sistemleri (MEBS) Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında görevli 26 sanığın yargılandığı davada ara kararını açıklayan mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar ve avukatları ile sanık yakınları katıldı.

Duruşmaya, Mahkeme Başkanı Oğuz Dik'in sanıklar hakkındaki tanık beyanları ile bazı sanıkların ByLock trafiğine ilişkin BTK raporunu okumasıyla başlandı.

Tanık beyanlarına karşı söz verilen sanıklar, herhangi bir kanunsuz emri yerine getirmediklerini savunarak, aleyhteki beyanları reddetti ve tahliye talebinde bulundu.

Sanık avukatları da müvekkillerinin uzun tutukluluk süresi göz önünde bulundurularak tahliyesini talep etti.

Savcının mütaalasının ardından talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, ara kararında, sanıkların tutukluluk halinin devamına, duruşmanın 9 Ekim'e bırakılmasına hükmetti.

İddianame

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu savcılarından Velihattin Eldemir tarafından hazırlanan iddianamede, Kara Kuvvetleri Komutanlığı MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığının eski personeli sanıklar hakkında üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede, sanıklardan Okan Bakaç'ın, darbe teşebbüsünden birkaç gün önce 186 astsubay kursiyerin haberleşmek için kurdukları "Emir Komuta Zinciri" adlı WhatsApp grubundan, "Ankara genelinde kim kiminle kalıyor, özel aracı olanlar bilgilerini göndersin, bu bilgiler tabur komutanı olan kurmay yarbay Metin Bilgici tarafından isteniyor." mesajı gönderdiği bildirildi.

Sanıklar, "TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek", "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" ile suçlanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title