Haberler

MEB Özel Okul Teşvik Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Yerleştirmeler Nasıl Olacak?

MEB'in her sene yaptığı özel okul teşvik başvuru sonuçları veliler ve öğrenciler tarafından merak konusu oldu.16 Ağustos'ta "Destekten Yararlanmak İsteyen Özel Okulların MEBBİS Üzerinden Başvuruları" başlarken, takvimin içerisinde nakil ve kayıt işlemleri detayları da açıklandı.

'in her sene yaptığı özel okul teşvik başvuru sonuçları veliler ve öğrenciler tarafından merak konusu oldu. Kurum tarafından yayınlanan takvim içerisinde 16 Ağustos'ta "Destekten Yararlanmak İsteyen Özel Okulların MEBBİS Üzerinden Başvuruları" başlarken, takvimin içerisinde nakil ve kayıt işlemleri hangi tarihlerde yapılacak sorusunun cevabı açıklandı.

2018 – 2019'u kapsayan teşvik sonuçlarını öğrenebilirsiniz. "5580 sayılı kanun kapsamındaki özel okullarda öğrenim gören/görecek öğrenciler için verilecek eğitim ve öğretim desteği uygulama e-kılavuzu" içerisinde 17 Eylül 2018 tarihinde tercih sonuçlarının yayınlanacağını açıkladı. Bugün sonuçlar açıklanırken, nakil ve kayıt işlemleri ile ek yerleştirme ne zaman yapılacak sorusunun cevabı verildi.

MEB ÖZEL OKUL TERCİH TAKVİMİ 2018

7 Eylül'de başvuru sonuçları açıklanan dayların tercih işlemleri de aynı gün açıklanıyor. 17 Eylül 2018 tarihinde, MEB, tercih sonuçları kurumun resmi web sitesinden açıklanıyor. Tercih sonuçları açıklandıktan sonra nakil veya kesin kayıt işlemleri tarihleri ise 17 Eylül 2018 – 21 Eylül 2018 tarihlerinde yapılacak. Tercihlerden sonra MEB ek yerleştirme sonuçlarını 24 Eylül 2018 tarihinde açıklayacak.

ÖZEL OKULLARDA DESTEK KONTENJANI

Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin yerleştirme işlemlerinde, yerleştirme puanları her sınıf seviyesinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak. Sınıf seviyelerinin her birine okulun destek kontenjanının yüzde 25'i kadar öğrenci yerleştirilecek. Her sınıf seviyesine bina kontenjanının yüzde 25'inden fazla öğrenci yerleşemeyecek.

2018 MEB DESTEK TUTARLARI

Okul öncesi 6 bin öğrenciye MEB 3.060,00 TL destek verecek. 15 bin ilkokul öğrencisine 3.680,00 Türk Lirası, 15 bin ortaokul öğrencisine 4.280,00 Türk Lirası, 15 bin ortaöğretim öğrencisine 4.280,00 Türk Lirası ve 24 bin temel lisede okuyan öğrenciye 3.680,00 Türk Lirası destek verecek. Destekten yararlanan öğrenci sayısı ise75 bin.

TEMEL LİSELERDE DESTEK KONTENJANI

Temel liselerde 9, 10 ve 11'inci sınıf seviyelerine, okulun eğitim ve öğretim desteği kontenjanının yüzde 20'si kadar; 12'nci sınıf seviyesine ise okulun destek kontenjanının yüzde 40'ı kadar öğrenci yerleştirilecek. Bina kontenjanlarının boş kalan bölümlerine, özel okulu dışarıdan tercih eden öğrenciler ve özel okula kayıtlı olan öğrencilerden en yüksek puana göre öğrenciler yerleştirilecek olup, okulun bina kontenjanının dolması halinde ilgili özel okula kayıtlı öğrencilerden puan üstünlüğüne göre yerleştirme işlemi yapılacaktır.

YERLEŞTİRME PUANI NASIL BELİRLENECEK?

Öğrencilerin tercihleri sonucunda ilgili özel okul için iki yerleştirme puanı ilan edilecek. Yerleştirmede oluşan en düşük puanlar; kurum dışından yerleşen öğrenci ile okulun kayıtlı öğrencisinin en düşük puanları olacaktır. Okulların eğitim ve öğretim destekli kontenjanlarının üzerinde destek kapsamında yerleştirme işlemi yapılmayacaktır. Ek Yerleştirme işlemi için ayrıca tercih alınmayacak olup ilk tercihlere göre okulların boş kalan kontenjanlarına yukarıdaki esaslar doğrultusunda yerleştirme yapılacaktır.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title