Haberler

Meb'den Küfürlü Kitaplara Dava Sinyali

Milli Eğitim Bakanlığı, Bazı Yayınevlerinin Kar Amacıyla Kitap Kapaklarına "meb Tavsiyeli 100 Temel Eser" İfadesi Koyduklarını Belirterek, Bu Yayınevleriyle İlgili Yargı Yoluna Gidilebileceğini Açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bir haftadır haberlere konu olan “küfürlü kitaplar”la ilgili olarak inceleme başlattı. Dava açabileceği sinyalini veren Bakanlık konuyla ilgili olarak velileri de uyardı.

MEB’den yapılan açıklamada, ilköğretim öğrencileri için hazırlanan 100 Temel Eser listesinin; özellikle 5-6-7- ve 8’inci sınıflardaki öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak, onları düşünen, düşündüğünü doğru, etkili ve açık biçimde ifade eden bireyler olarak yetiştirmek amacıyla hazırlandığı belirtildi. Bu çalışmanın arzu edilmeyen bir şekilde tartışılıyor olmasının üzüntü verici olduğu kaydedilen açıklamada, “Bu listede yer almış bazı Batı kaynaklı eserlerin sorumsuz bir şekilde tercüme edilip yayınlanması yanında, yukarıda belirtilen anonim alanlardan derlenmiş bazı kitaplarda müstehcen, argo kelimelere yer verilmiştir” denildi.

Açıklamada, bazı yayınevlerinin sadece kar amacıyla kitap kapaklarına “MEB Tavsiyeli 100 Temel Eser” ifadesi koydukları belirtilirken, bir haftadır haberlere konu olan kitapların sorumsuzca, hatta kamu vicdanını rahatsız edecek derecede olumsuz sözler taşıdığı ifade edildi.

Söz konusu kitapların okullara tavsiye edilmediği ya da dağıtılmadığı bildirilen açıklamada, bu tür kitaplarla ilgili olarak inceleme başlatıldığı açıklandı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title