Haberler

MEB'den Karma Eğitim Açıklaması! Karma Eğitim Nedir?

Karma eğitimin kaldırılacağına yönelik çıkan haberlere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yalanlama geldi. Peki, karma eğitim nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan karma eğitimin sonlanacağına dair yapılan haberlerle ilgili olarak açıklama geldi. Açıklamada karma eğitimin sonlandırılmasının söz konusu olmadığı ve bu konuyla ilgili bir çalışma olmadığı kaydedilirken haberler sonrasında karma eğitim merak konusu oldu. İşte, karma eğitimin tüm detayları..

YÖNETMELİK DEĞİŞTİ

Önceki gün Resmi Gazete'de yayımlanan "Milli Eğitim Bakanlığı Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmenliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği'nde gerçekleştirdiği değişiklik tartışma yarattı. Yönetmelikle birlikte 'Çok programlı Anadolu lisesi, mesleki ve teknik eğitim merkezi ve mesleki eğitim merkezinde karma eğitim yapılır' maddesinin kaldırılması 'Karma eğitim bitiyor' iddialarına neden olurken Milli Eğitim Bakanlığı ilgili maddenin Danıştay kararı gereği kaldırıldığını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklaması:

"Mahkeme kararında karma eğitimle ilgili düzenlemenin 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununun 15. maddesinde açıkça yer aldığına vurgu yapılarak, söz konusu yönetmelikte okul türlerine göre böyle bir ifadenin ayrıca belirtilmesine gerek olmadığı ifade edilmiştir. Milli Eğitim Temel Kanununun 15. Maddesine göre; "Okullarda kız ve erkek karma eğitim yapılması esastır. Ancak eğitimin türüne imkan ve zorluklara göre bazı okullar, yalnızca kız veya yalnızca erkek öğrencilere ayrılabilir." hükmü açıkça yer almaktadır. Söz konusu medya organlarındaki haberlerde iddia edildiği gibi, karma eğitimin sonlandırılması veya böyle bir duruma zemin hazırlanması kesinlikle söz konusu değildir."

KARMA EĞİTİM NEDİR?

Karma eğitim, kız ve erkeklerin bir arada eğitim görmesine verilen isimdir. Karma eğitim, Türkiye dahil dünyanın birçok yerine uygulanan eğitim türüdür. Karma eğitimin amacı cinsiyet ayrımı olmaksızın kız ve erkek öğrencilerin okuma, yazma, oynama, öğrenme ve yaşama unsurlarını eşit koşullarda gerçekleştirmektir.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Eğitim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title