Haberler

MEB'den "Gönül Köprüsü Projesi"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kesrette Vahdet Yani Çoklukta Birlik Anlayışını Türkiye'de Egemen Kılmak İstediklerinin Altını Çizerek, "Terörün Kaynağını Kurutmanın, Sosyal ve İdeolojik Kamplaşmaların Önüne Geçmenin Tek Sağlam Yolu Gelecek Nesilleri Ayrılıkların Değil Müşterek, Ortak Yapı Etrafında Birleştirmektir" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kesrette vahdet yani çoklukta birlik anlayışını Türkiye'de egemen kılmak istediklerinin altını çizerek, "Terörün kaynağını kurutmanın, sosyal ve ideolojik kamplaşmaların önüne geçmenin tek sağlam yolu gelecek nesilleri ayrılıkların değil müşterek, ortak yapı etrafında birleştirmektir" dedi.

Başbakan Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "Gönül Köprüsü Projesi"nin tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Erdoğan, projeyle Türkiye'yi doğu bölgelerinin batıya, batının da doğuya bağlanacağını söyledi. Doğudan batıya gelen, batıdan doğuya giden öğrencilerin farklı bir coğrafya ile farklı bir iletişimi kurmuş olacağını dile getiren Erdoğan, projeyle öğrencilerin birbirlerinin hayat biçimleri, aileleri ve çevreleri konusunda fikir sahibi olacağını söyledi.

Öğrenciler arasında geleceğe de taşınacak sağlam ilişkiler kurulacağına işaret eden Erdoğan, "780 bin metrekarelik vatan toprağının her karışı bizim için kutsal. Her birey bizim için değerlidir. Yaratılanı yaratandan ötürü severiz, bizim anlayışımız. Farklılıkları ortadan kaldırarak, toplumsal kaynaşmayı ve sosyal entegrasyonu sağlamak bizim için çok önemlidir" diye konuştu.

Terör ve ihmallerin belli bölgelerle ilgili olumsuz imaj üretilmesine neden olduğuna vurgu yapan Başbakan Erdoğan, AK Parti olarak bölgesel milliyetçilik yapmadıklarını, 780 bin metrekarenin her karesinin aynı anda kalkınmasından yana olduklarını bildirdi. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv'in "Gates 21 yaşında Gates oldu" sözlerine atıfta bulunan Erdoğan, "Unutmayın Fatih Sultan Mehmet de 21 yaşında İstanbul'u fethederek karanlık çağı kapatıp, aydınlık çağı açmıştır. Şu anda da bunu sağlayacak olan eğitim kurumlarıdır. Eğitim kurumlarını güçlü kılmalıyız" şeklinde konuştu.

Projeyle toplumda var olan ahengi ve uyumu göstermek istediklerinin altını çizen Erdoğan, Türkiye'nin zenginliğini genç nesillere göstermek ve barışı güçlü kılmak istediklerini söyledi. İlkokul eğitiminin ardından ortaöğretim hayatının yatılı okulda geçtiğini anlatan Erdoğan, 11 yaşında yurt hayatına alıştığını, İstanbul'da Anadolu'nun dört bir yanından gelen öğrencilerle birlikte okuduğunu ifade etti. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Arkadaşların hepsi ayrı bir kültürü yansıtıyorlardı. Ben İstanbul'da Diyarbakır'ı, Van'ı, Erzurum'u, Trabzon'u tanıdım. Hiçbir zaman birbirimizi küçümsemedik. Eğreti, iğreti nazarıyla bakmadık. Çünkü aynı vatanın evlatlarıydık. Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşıydık. Omuz omuza dayanışma içinde geleceğe yürüyerek, çeşitliliğimizin ayrılık sebebi değil zenginlik olarak çocuklarımıza göstermek istiyoruz. Farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul ediyoruz. Kesrette vahdet denilen anlayışı bizler ülkede egemen kılalım istiyoruz. Batıyı ulaşılmaz bir yer olmaktan çıkararak, batıdaki çocukların ev sahipliğini doğudan gelen çocuklarımıza göstermek istiyoruz. Terörün kaynağını kurutmanın, sosyal ve ideolojik kamplaşmaların önüne geçmenin tek sağlam yolu gelecek nesilleri ayrılıkların değil müşterek, ortak yapı etrafında birleştirmektir. Yeni nesillerin, ülkelerine ve devletlerine aidiyetlerini arttıralım istiyoruz. Gelecek nesilleri geniş bir kardeşlik paydası altında toplamak istiyoruz." Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından 'Gönül Köprüsü Projesi'nin protokolüne imza attı. Erdoğan, Türkiye'nin dört bir yanından gelen çocukları severek, hatıra fotoğraf da çektirdi.

(DA-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title