Haberler

MEB'den "Gönül Köprüsü Projesi"

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Gönül Köprüsü Projesi'nin Gönüllerde Sevgi İklimi Oluşturmasını, Sözde Değil Özde ve Uygulamada Bu İklimi Oluşturmasını Diliyorum" Dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Gönül Köprüsü Projesi'nin gönüllerde sevgi iklimi oluşturmasını, sözde değil özde ve uygulamada bu iklimi oluşturmasını diliyorum" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "Gönül Köprüsü Projesi" çerçevesinde doğuda eğitimlerini sürdüren öğrenciler, tatil dönemlerinde batı illerine, batıda öğrenim gören öğrenciler de doğu illerinde tarihi ve turistik yerleri gezecekler. Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda düzenlenen projenin tanıtım toplantısına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, çok sayıda milletvekili ve bürokrat katıldı. Ana sponsorluğunu Turkcell'in üstlendiği projenin tanıtım toplantısında konuşan Milli Eğitim Bakanı Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 81 ilde aynı sevgi, aynı heyecanla karşılandığını ifade ederek, "81 ilde Başbakanımız siyasi lider olarak gönül köprüsü kurdu. Bunun ardından neden yavrularımız arasında da bir gönül köprüsü oluşturmayalım dedik" dedi.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ile görüşmesinin ardından projenin çerçevesini belirlediklerini anlatan Çelik, "Kardeş kavgasının bulunmadığı, kardeş kavgasının bittiği, zengin fakir farkının olmadığı ve yaşamanın gönülden olduğu bir ülke özlemi içerisindeyiz. Çocuklarımızın geleceğe böyle hazırlanmaları ve böyle bir ülke için çalışmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Farklılıklara rağmen huzur ve barış içinde yaşamanın ne olduğunu, sevginin hasıl hakim kılınabileceğini bu tür projelerin göstereceğini ifade eden Çelik, hoşgörünün, merhametin paylaşımın esas olduğu bir ülkenin çocuklara anlatılmaması halinde kızgınlığın ve çatışmaların duvar haline geldiği bir ülkenin ortaya çıkacağını söyledi. Çelik, "Bunu kesinlikle arzu etmiyoruz. Çocuklarımız da bunu hak etmiyor, ülkemiz bunu kesinlikle hak etmiyor. Bizim çocuklarımıza örnek olmamız gerekiyordu. Bildiğiniz gibi ağaç yaşken eğilir. Biz ağaç yaşken doğrulur diyerek çocuklarımıza paylaşımın, sevginin hakim olduğu bir dünya bırakmak zorundayız" şeklinde konuştu.

Gönül Köprüsü Projesi'nin amblemine de işaret eden Çelik, Türkiye'nin gökkuşağı renkleri ile gösterildiği amblemle temsil edildiğini anlattı. Çelik, bu amblemin amacının Türkiye'nin 7 bölgesinin 7 renginin, gökkuşağındaki gibi bir uyum içinde olduğunu göstermek olduğunu kaydederek, "Farklılıklarımız güzelliklerimizdir. Demokrasi farklı renklerin aynı renge dönüşmesine gerek olmadığı bir ortamdır" dedi.

Çelik, kendilerinin çocuklara örnek olması gerektiğini ifade ederek, "Onlara bir rol model olursak, çocuklarımız da ona göre hazırlanacaklardır. Gönül Köprüsü Projesi'nin gönüllerde sevgi iklimi oluşturmasını, sözde değil özde ve uygulamada bu iklimi oluşturmasını diliyorum" diye konuştu.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ise yaptığı konuşmada, Turkcell'in 50 bin çalışanı ile meydana gelmiş güçlü bir takımı olduğunu söyleyerek, "Çok işimiz olduğunu düşünüyorum. Bu ülke için çok işimiz olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle de geçen yıl 400 milyon YTL olan 2008 yılı yatırımlarımızı iki katına çıkarma kararı aldık" dedi.

Proje kapsamında, kalkınmada öncelikli Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nden 6. sınıftan itibaren lise öğrencilerini de kapsayacak şekilde 100 bin öğrenci tatile gönderilecek. Söz konusu öğrencilerin genel olarak sahildeki illere gönderilmesi amaçlanırken, öğrenciler Haziran ve Temmuz aylarında 5'er günlük tatil yapacak. Öğrenciler 3 gün kültürel etkinliklere katılacak, geri kalan 2 günü ise mihmandarları olan öğrencilerin aileleriyle geçirecekler. Öğrencilerin ulaşım masrafları Turkcell'in sponsorluğunda karşılanırken, yemek ve barınma ihtiyaçları da Kredi Yurtlar Kurumu tarafından karşılanacak. Yurt kapasitesi nedeniyle batıdan doğuya gidecek öğrenci sayısı, doğudan batıya gideceklerin üçte biri düzeyinde olacak. Proje ile doğu ve batı kültürünün pekiştirilmesi amaçlanıyor. Tatile gönderilecek öğrencilerin not durumuna göre seçilmesi planlanırken, 2 veya 3 seans halinde projenin hayata geçirilmesi planlanıyor.

(DUY-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title