Haberler

MEB Bakanı Çelik Nevruz Kutlamalarında Yaşanan Olayları "Mahalli Seçim"e Bağladı

Van Milletvekili Olan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve AKP Van Milletvekilleri İkram Dinçer, Kerem Altun, Kayhan Türkmenoğlu ve Gülşen Orhan, 22 Mart'ta Nevruz Şenliklerinde Yaşanan Olayları "Yaklaşan Mahalli Seçimlere Yönelik Olarak Ortaya Konan Oyun" Olarak Nitelendirdiler.

Van Milletvekili olan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve AKP Van Milletvekilleri İkram Dinçer, Kerem Altun, Kayhan Türkmenoğlu ve Gülşen Orhan, 22 Mart'ta Nevruz şenliklerinde yaşanan olayları "yaklaşan mahalli seçimlere yönelik olarak ortaya konan oyun" olarak nitelendirdiler.

AKP Van Milletvekilleri Hüseyin Çelik, İkram Dinçer, Kerem Altun, Kayhan Türkmenoğlu ve Gülşen Orhan imzası ile "Van Halkına Duyuru" konulu bir yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 21 Mart'ta kutlanan Nevruz kutlamaları ile ilgili olarak hükümetin genelgeler yayınlayarak ilgilere gerekli talimatları verdiğine işaret edildi. Aralarında Van'ın da bulunduğu bazı illerde kutlamaların 22 Mart'ta yapılması için DTP'nin başvuruda bulunduğu belirtilen açıklamada Nevruz kutlamalarının 21 Mart'ta yapılmasına izin verildiğine işaret edildi. Açıklamada, "Konu tarafımıza intikal ettirilince sayın İçişleri Bakanı, sayın İçişleri Bakanlığı Müsteşarı, sayın Van Valisi ve sayın Van Emniyet müdürü aranmış, Van halkının huzurunun bozulmaması, hiçbir vatandaşımızın zarar görmemesi, kimsenin burnunun bile kanamaması için gerekli tedbirlerin alınması ısrarla istenmiştir. Yetkililer alınan istihbarı bilgiler çerçevesinde halkın güvenliği, kamu düzeni açısından Van'da 22 Mart'ta diğer illerden getirilecek insanlarla birlikte Nevruz kutlamasının doğru olmadığını, ancak gerekli tedbirlerin alınacağını ifade etmişlerdir" denildi.

-SORUŞTURMA BAŞLATILIYOR-

Açıklamada, 22 Mart'ta izin verilmemesine karşın içinde bazı milletvekillerinin de bulunduğu bir grup tarafından sergilenen tutum nedeniyle istenmeyen olayların yaşandığına işaret edildi. Olaylar sırasında bir vatandaşın hayatını kaybettiği ve birçok kişinin de yaralandığına dikkat çekilirken, şehrin alt yapısına da zarar verildiği vurgulandı. Olaylar sonrasında İçişleri Bakanlığı'ndan durum tespiti amacıyla müfettiş talebinde bulunulduğu ve talebin yerine getirildiği belirtildi.

-"ORTAYA KONAN OYUNLARA DAHA DUYARLI OLUN"-

Açıklamada, 22 Mart'ta zarar gören vatandaşların zararlarının tanzim edileceği kaydedilirken, açıklamaya şöyle devam edildi:

"Bahar Bayramı gibi çok güzel ve masum bir olayı korku, terör ve şiddetin bir parçası haline getirip vatandaşın canına ve malına zarar verenler, suçlu oldukları halde suçu başka yerlere havali etme hakkına sahip değillerdir. Hukuk devletinden, hukukun temel prensipleri ve kuralları işler. Huzur, sükunet ve barıştan yana olan herkesin kanunlara ve kurallara uymak gibi bir zorunluluğu vardır. Yaklaşan mahalli seçimlere yönelik olarak ortaya konan oyunlara karşı vatandaşlarımızın çok daha duyarlı olmasını, bir bütün olarak iktidarı, hükümet üyelerini ve Ak partili milletvekillerini hedef alan tutum ve beyanların bu çerçevede değerlendirilmesini istirham ediyoruz."(ANKA)

(ONR/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title