Haberler

Mbeki, Sadc Zirvesi Öncesinde Mugabe ile Görüşecek

Zimbabve Devlet Başkanı Robert Mugabe, Ülkedeki Seçim Krizini Aşmak İçin Zambiya'da Düzenlenecek Zirve Toplantısı Öncesinde Güney Afrika Cumhurbaşkanı Thabo Mbeki ile Bir Araya Gelecek.

Zimbabve Devlet Başkanı Robert Mugabe, ülkedeki seçim krizini aşmak için Zambiya'da düzenlenecek zirve toplantısı öncesinde Güney Afrika Cumhurbaşkanı Thabo Mbeki ile bir araya gelecek.

Mugabe bugün yaptığı açıklamada, 29 Mart'teki devlet başkanlığı seçimlerinden sonra ortaya çıkan krizin görüşüleceği Güney Afrika Kalkınma Topluluğu (SADC) zirve toplantısına katılmayacağını duyurmuştu.

Zimbabve'de seçimlerin üzerinden iki hafta geçmesine rağmen seçim kurulu hala sonuçları açıklamadı.

Muhalefetteki Demokratik Değişim Hareketi (MDC) devlet başkanlığı seçimlerini kazandığını duyurmuş ve sonuçların açıklanması için Yüksek Mahkeme'ye başvurmuştu.

14 üyeli SADC, yıllık enflasyonun yüzde 100 bin olduğu Zimbabve'deki siyasi ve ekonomik problemlerin çözümü konusunda şu ana kadar somut adımlar atamadı. Güney Afrika Cumhurbaşkanı 2007'den bu yana Mugabe ile MDC arasındaki görüşmelerde arabulucu olarak rol almıştı.

(İHA-İB-İB-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title