Haberler

MB Reel Kesim Güven Endeksi Şubat Ayında 114.7 Seviyesinde Gerçekleşti

Merkez Bankası Reel Kesim Güven Endeksi, Şubat Ayında 114.7 Seviyesinde Gerçekleşti. Endeks Ocak Ayında 115.3 Seviyesindeydi.

Merkez Bankası Reel Kesim Güven Endeksi, Şubat ayında 114.7 seviyesinde gerçekleşti. Endeks Ocak ayında 115.3 seviyesindeydi.

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, Ocak ayında 115.3 seviyesinde olan endeks Şubat ayında bir miktar azalarak 114.7 seviyesine geldiği ve endeksin Şubat ayındaki azalışında toplam siparişlerde son üç aydaki bir miktar azalış eğilimi ve buna paralel olarak mevcut toplam siparişlerin mevsim normalinin altındaki seyrinin güçlenerek sürmesi ve mamul mal stoklarının mevsim normali üzerindeki seyrinin artarak sürmesi ve ihracat sipariş miktarına yönelik olumlu beklentilerin bir miktar zayıflamasının etkili olduğu belirtildi.

Açıklamada, Şubat ayında, üretim hacminin istihdam ve yatırım artışına yönelik olumlu beklentilerin güçlenmesinin ve sanayi dalında genel gidişata bakışta iyimserlik artışının endeksin üzerinde olumlu etki yaptığı ifade edildi.

(CHT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title