Haberler

Mazlumder'den Başörtüsü Açıklaması

Mazlumder Şanlıurfa Şube Başkanı Mustafa Arısüt, Anayasa Mahkemesi'nin Kararı ile İlgili Açıklamasında, "Demokrasi Öldü, Yaşasın Yargıçlar Diktatörlüğü" İfadesini Kullandı.

Mazlumder Şanlıurfa Şube Başkanı Mustafa Arısüt, Anayasa Mahkemesi'nin kararı ile ilgili açıklamasında, "Demokrasi öldü, yaşasın yargıçlar diktatörlüğü" ifadesini kullandı.

Mazlumder Şanlıurfa Şube Başkanı Mustafa Arısüt, yaptığı açıklamada, "9 Şubat 2008'de, 'başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılması' yönünde yapılacak değişikliğin, TBMM'de bulunan 4 partiden 3'ünün desteği alınarak 411 oyla kabul edilmesi sağlanmıştı. Böylece Meclis'te grubu bulunan partilerce desteklenen değişiklik, halkın talep ve iradesinin bir yansıması olarak değerlendirilmişti. Anayasa Mahkemesi'nin başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliğini iptal etmesi ve yürürlüğünü durdurması, Meclis'e ait olan kanun yapma yetkisine doğrudan bir müdahale ve yetki gaspı olduğu için, bu durum hem ülkede hem de dünya kamuoyunda 'yargıçlar darbesi' veya 'cübbeli darbe' olarak nitelendirilmiştir. Anayasa Mahkemesi sadece din ve vicdan özgürlüğüne, kanun önünde eşitlik ilkesine, eğitim ve öğrenim hakkına tecavüz etmemiş, aynı zamanda halk iradesi ve Meclis iradesini hiçe sayarak şekli anlamda var olan demokrasiye de tecavüz etmiştir. Çünkü hukuk devletinde kurumlar tüm yetki ve sorumluluklarını kanunlara dayandırır. Hiçbir kurum Anayasa'dan kaynaklanmayan bir yetkiyi kullanamaz. Ancak Anayasa Mahkemesi son aldığı kararla Anayasa'yı bizzat kendisi çiğnemiş, kararına gerekçe yaptığı Anayasa'nın 2. maddesinde devletin nitelikleri olarak sıralanan demokratik, laik, sosyal ve hukuk niteliklerinin aslında sözde olduğunu kanıtlamıştır. Anayasal sisteme yönelik müdahaleler ilk defa olmuyor. Türkiye devletinde darbeler ve muhtıralar rejiminin egemen olduğu tüm dünyanın malumudur" ifadelerini kullandı.

(FÖ-OÇ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title