Haberler

Mazlumder Başkanı, Filistinli Vekiller İçin Ağaca Çıktı

Bursa'da İnsan Hak ve Hürriyetleri Vakfı Üyesi Bir Grup, İsrail Tarafından Tutuklanan Filistinli Vekillerin Serbest Bırakılması İçin Basın Açıklaması Yaptı. Açıklama Sırasında "Tutsak Vekillere Özgürlük" Yazılı Pankartı Vatandaşlar Görmekte Güçlük Çekince, Mazlumder Bursa Şubesi Başkanı Avukat Şakir Çalışkan, Bir Ağaca Çıkarak Pankartı Astı.

Bursa'da İnsan Hak ve Hürriyetleri Vakfı üyesi bir grup, İsrail tarafından tutuklanan Filistinli vekillerin serbest bırakılması için basın açıklaması yaptı. Açıklama sırasında "Tutsak vekillere özgürlük" yazılı pankartı vatandaşlar görmekte güçlük çekince, Mazlumder Bursa Şubesi Başkanı Avukat Şakir Çalışkan, bir ağaca çıkarak pankartı astı.

Aralarında Bursa İ.H.H, Müsiad Bursa Şubesi, Mazlumder Bursa Şubesi, Memur-Sen Bursa İl Başkanlığı Ensar Vakfı ve Bihmed üyelerinin bulunduğu grup polis nezaretinde İsrail'i protesto etmek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Bursa İnsani Hak ve Hürriyetleri Vakfı Derneği Başkanı Avukat Osman Mestan, "Gazze ve Batı Şeria'da operasyon başlatan İsrail çok sayıda sivili öldürmüştür. Filistin halkı, etrafına dikilen utanç duvarıyla açık hava hapishanesine hapsedilirken, 27 milletvekili ile 8 bakanı da güvenlik tehdidiyle tutuklamıştır. Hapisteyken milletvekili seçilen 10 siyasetçiyle birlikte cezaevindeki politikacıların sayısı 40'ı aşmıştır. Böylece Filistin Parlamentosu'nun Bakanlar Kurulu'nun 3'te biri İsrail Cezaevleri'ne atılmıştır. Bu durum karşısında dünyanın sessizliği insanlık onurunu tehdit etmektedir. Tüm duyarlı kişi ve kuruluşları Filistin halkının ve vekillerinin serbest bırakılması için imzaya çağırıyoruz" diye konuştu.

(UU-İHS-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title