Haberler

May: Eski Ajan ve Kızına Saldıranlar Rus İstihbata Elemanı

İngiltere Başbakanı Theresa May, eski çifte ajan Sergei Skripal ve kızının maruz kaldığı kimyasal saldırıyı gerçekleştiren iki şüphelinin Rus askeri istihbarat elemaları olduğunu ileri sürdü.

İngiltere Başbakanı Theresa May, eski çifte ajan Sergei Skripal ve kızının maruz kaldığı kimyasal saldırıyı gerçekleştiren iki şüphelinin Rus  askeri istihbarat elemaları olduğunu ileri sürdü.

İngiliz İstihbarat servisi, eski çifte ajan 66 yaşındaki Sergei Skripal ve 33 yaşındaki kızı  Yulia'ya suikast girişimini gerçekleştiren şüphelilerin  Rus askeri istihbarat elemanları  Alexander Petrov and Ruslan Boshirov olduğunu söyledi. İngiliz İstihbarat servisi Scotland Yard yetkilileri iki şüphelinin suçlanması için ellerinde yeterince delil olduğunu duyurdu.

Çifte ajan Sergey Skripal ve kızı Yulia Mart ayında kimyasal saldrıyı maruz kalmışlardı. Sinir sistemi üzerinde etkili ve askeri nitelikte Rus yapımı "Novichok" bir kimyasal madde ile zehirlendiği iddiası, İngiltere ile Rusya arasındaki ilişkileri koparma noktasına getirmişti.

İngiltere Başbakanı Theresa May parlamentoda yaptığı konuşmada eski çifte ajan Sergei Skripal ve kızının maruz kaldığı kimyasal saldırıyı gerçekleştiren iki şüphelinin Rus  askeri istihbarat elemaları olduğunun tespit edildiğini söyledi.

May olayın, basit bir zehirleme değil, Rus devletinin üst düzey seviyesinde gerçekleştirilmiş  ve "neredeyse kesinlikle" Rus hükümeti tarafından onaylanmış olduğunu ekledi. - Londra

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Theresa May Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title