Haberler

Mavi Vatan 2021'in Seçkin Gözlemci Günü sona erdi

Güncelleme:

MAVİ Vatan 2021 Tatbikatı'nın Seçkin Gözlemci Günü faaliyetleri, gerçekleştirilen başarılı atışların ardından denizde yapılan geçit töreni ile sona erdi.

MAVİ Vatan 2021 Tatbikatı'nın Seçkin Gözlemci Günü faaliyetleri, gerçekleştirilen başarılı atışların ardından denizde yapılan geçit töreni ile sona erdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile helikopterle geldiği TCG Oruçreis'ten Mavi Vatan 2021 Tatbikatı'nın Seçkin Gözlemci Günü faaliyetlerini takip etti. Faaliyetler kapsamında gemilerden su üstü hedeflere atışlar gerçekleştirildi. İlk atış tatbikatın sevk ve idare edildiği sancak gemisi TCG Oruçreis tarafından yapıldı. Daha sonra TCG Burgazada, TCG Kalkan ve TCG Kılıç tarafından yapılan top atışlarıyla hedefler tam isabetle vuruldu. Tatbikatın diğer aşamalarının da başarıyla tamamlanmasının ardından Mavi Vatan 2021 Tatbikatı!nın Seçkin Gözlemci Günü denizde yapılan geçit töreni ile sona erdi.

Geçit töreni sonrası geminin köprüüstünden faaliyete katılan gemilere hitap eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Büyük çaplı, geniş kapsamlı bir deniz tatbikatı olan Mavi Vatan- 2021'de icra ettiğiniz başarılı faaliyetleri büyük bir gurur ve heyecanla Genelkurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı, Deniz Kuvvetleri Komutanı ve Hava Kuvvetleri Komutanı ile birlikte takip ettim. Tatbikat sırasında; Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerimiz ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarının mavi vatanımızda Türkiye Cumhuriyeti'nin deniz hak, alaka ve menfaatlerinin korunması maksadıyla verilecek her türlü görevi icra etmeye hazır ve kararlı olduğunu bir kez daha tüm dünyaya gösterdiniz dedi.

Tatbikata katılan unsurlara Mavi Vatanın yılmaz koruyucuları, kahraman leventler diyerek seslenen Akar, şunları kaydetti

Sizler, denizlerimizdeki hak, alaka ve menfaatlerimizi korumanın yanı sıra tüm dünya denizlerinde bayrağımızı dalgalandırarak, dünya barış ve istikrarına da önemli katkı sağlamaktasınız. Bunun yanı sıra bu tür tatbikatlar ile de sürekli eğitim düzeyinizi geliştirmektesiniz, yükseltmektesiniz. Bu tatbikatın planlanmasında, icrasında emeği geçen tüm personele teşekkür ediyorum. Büyük emeklerle hazırlanan ve icra edilen bu tatbikatın son derece başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinden dolayı başta Deniz Kuvvetleri Komutanı olmak üzere Deniz Kuvvetlerimizin tüm mensuplarını, ayrıca bu tatbikata katılan Kara, Hava, Jandarma ve Sahil Güvenlik mensuplarını şahsım ve komutan arkadaşlarım adına can-ı gönülden bir kez daha kutluyor; hepinizi alınlarınızdan öpüyorum.

Akar sözlerini, Denizleriniz sakin, pruvanız Neta olsun ifadesiyle tamamladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hulusi Akar Mavi Vatan Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title