Haberler

Mavi Tünel, Göksu Havzasına Zarar Vermeyecek

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Prof.dr. Zafer Üskül, 'Mavi Tünel' Projesi ile Konya Havzasına Aktarılacak Suyun Göksu Deltasına Zarar Vermeyeceğini Söyledi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Prof.Dr. Zafer Üskül, 'Mavi Tünel' projesi ile Konya havzasına aktarılacak suyun Göksu deltasına zarar vermeyeceğini söyledi.

Üskül, yaptığı yazılı açıklamada, DSİ Genel Müdürü Haydar Koçaker'den 'Mavi Tünel' projesi ile ilgili olarak aldığı bilgileri aktardı. Projeyle Göksu nehrinin yıllık toplam su potansiyelinin yüzde 14'lük kısmının Konya ovasına aktarılacağını belirten Üskül, bunun Göksu havzasına olumsuz bir etkisinin olmayacağı kaydetti.

Göksu nehrinden Konya havzasına 'Mavi Tünel' marifetiyle Bağbaşı barajından yılda yaklaşık 169 milyon metreküp su verileceğini ifade eden Üskül, "Afşar ve Bozkır barajlarının tamamlanmasıyla bu miktar yılda 414 milyon metreküpe çıkacak. Göksu nehrinin yıllık toplam akımının 3.6 milyar metreküp olduğu düşünülürse, bu miktar yıllık toplam su potansiyelinin yüzde14'lük kısmına tekabül ediyor ki, bu da Göksu nehrinin doğal potansiyelini etkilemeyecektir" dedi.

(HK-HK-Y) 01.05.2008 18:38 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title