Haberler

Mavi Marmara'ya Saldırının 4. Yılı

İHH'nın düzenlediği "Kudüs ve Mescid i Aksa Yürüyüşü"ne katılan vatandaşlar, Sultanahmet Meydanı'ndan Mavi Marmara gemisinin demirli olduğu Sarayburnu'na yürüdü.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın öncülüğünde düzenlenen "Kudüs ve Mescid-i Aksa Yürüyüşü"nde Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşlar, Sultanahmet Meydanı'ndan geminin demirli olduğu Sarayburnu'na yürüdü.

Sultanahmet Meydanı'nda 15.00'te toplanmaya başlayan vatandaşlar, ikindi namazına kadar çeşitli sloganlar atarak İsrail'i protesto etti. Özgür-Der başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği organizasyonda, katılımcılar Filistin, Suriye, Mısır ve Türk bayrakları taşıdı.

"Mavi Marmara, Kudüs'ün özgürlük projesidir", "Kudüs'ün yolu Şam'dan geçer", "İstanbul'u fetheden gemiler, Gazze'yi de fethedecek", "Özgürlüğe yürüyoruz" ve "Mescid-i Aksa, onurumuzdur" pankartları açan kalabalık, "Recep Tayyip Erdoğan", "Filistin'e özgürlük", "Katil İsrail, hesap verecek" şeklinde slogan attı.

İkindi namazının ardından, İHH Başkanı Bülent Yıldırım'ın da katılmasıyla 18.00'de yürüyüş başladı. Sultanahmet Meydanı'ndan hareket eden binlerce kişi, tramvay yolunu takip ederek Gülhane'ye geldi. Buradan, Cağaloğlu yönüne dönen kalabalık, Orhaniye Caddesi üzerinden Sirkeci'ye vardı. Filistin direnişinin simgesi, Naci Ali'nin karikatürü "Hanzala"nın resimlerini taşıyan topluluk, sahil yolunu kullanarak Sarayburnu'na ulaştı.

Etkinlik için ayrılan alan kısa zamanda dolarken, yürüyüşe katılanlar, Sarayburnu ve Sirkeci arasındaki yolu doldurdu. Etkinlik, konuşmalarla devam edecek. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Sultanahmet Marmara İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title