Haberler

Mavi Marmara Saldırısının 6. Yılı

Sakarya İnsani Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Başkanı Sebahattin Aydın, Mavi Marmara saldırısının 6. yılına ilişkin, "Ne yaparsanız yapın Mavi Marmara yoluna karadan devam ediyor.

Sakarya İnsani Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Başkanı Sebahattin Aydın, Mavi Marmara saldırısının 6. yılına ilişkin, "Ne yaparsanız yapın Mavi Marmara yoluna karadan devam ediyor. Baskı altındaki bütün coğrafyalarda umut olarak yoluna devam ediyor Mavi Marmara. Emin olun Mescid-i Aksa'da namaz kılacağız." dedi.

Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mavi Marmara gemisinin, tek bir insanın bile yardıma muhtaç yaşamak zorunda kalmasının insanlık onuruna aykırı bulunduğu için yola çıktığını söyledi.

İsrail'in 31 Mayıs 2010'da Mavi Marmara'ya saldırı gerçekleştirdiğini anımsatan Aydın, sözlerine şöyle devam etti:

"Saldırıda şehit olan 10 insani yardım gönüllüsü ve Mavi Marmara'nın misyonu, İsrail'in unutturma çabalarına rağmen adaletin, barışın, özgürlüğün sembolü olarak tüm dünyayı dolaşmaktadır. Bugün neden buradayız? Çünkü 6 yıl önce Gazze'deki ablukayı delmek amacıyla yola çıkan Mavi Marmara, Kudüs-Filistin mücadelesinin bir parçasıdır. Amacı ablukanın kalkmasıdır. Ablukanın kalkması için sorumluluğumuz devam etmektedir. Barış isteyen halklar İsrail'in karşısındadır. Türkiye halkının tamamı Mavi Marmara'nın tarafında, İsrail'in karşısındadır. Bunun altını bir kez daha çiziyoruz. Siyonistlere göre İsrail'in amacına uygun tek çözüm 'Mavi Marmara'yı tarihten silmek, üzerini örtmek, hafızalardan çıkarmak ve unutturmaktır. Unutturmayacağız."

Aydın, İsrail'le diplomatik ilişkilerin Mavi Marmara saldırısı öncesine dönmesi için İsrail'in Mavi Marmara mağdurlarının ailelerinden özür dilemesi, tazminat ödemesi ve Filistin üzerindeki ambargonun kaldırılmasında da yetmeyeceğini ifade etti.

Mücadelenin, Müslümanların Kudüs'te özgürce namaz kılana kadar devam edeceğini vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

"Bizim Filistin'in özgürlüğünden başka bir arzumuz yok. Asla korkmadık, iftiralarınızdan çekinmedik. Ne yaparsanız yapın Mavi Marmara yoluna karadan devam ediyor. Baskı altındaki bütün coğrafyalarda umut olarak yoluna devam ediyor Mavi Marmara. Emin olun Mescid-i Aksa'da namaz kılacağız. Gazze Özgürlük Filosu'nun tüm bileşenleri olarak ve Mavi Marmara'da buluşan tüm cesur, iyi yürekler adına 10 şehidimizi, yeryüzündeki zulme karşı direnen tüm gençleri ve çocukları, şu an dünyadaki tüm kriz bölgelerinde canı pahasına çalışan tüm insani yardım gönüllülerini bir kez daha selamlıyoruz. Muhtaç olduğumuz birlik, beraberlik ve bütünlük tüm mazlumlara ve mağdurlara umut olacaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Sebahattin Aydın Marmara Sakarya İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title