Haberler

'Mavi Gök Yeşil Yaprak Projesi' Ödül Töreni

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İlköğretim Genel Müdürlüğü'nce ilköğretim okullarında çevre bilincinin geliştirilmesine yönelik hazırlanan 'Mavi Gök Yeşil Yaprak Projesi' kapsamında İstanbul'daki 32 okul ödüllendirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen ödül töreninde konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, dünyanın geleceğinden herkesin sorumlu olduğunu söyledi. Yıldız, insanların geleceği için çevre bilincinin geliştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, 'Bizim müfredatımız birey odaklı ve öğrenciyi öne çıkaran bir yaklaşımı var. Yeni müfredatın kazanımları gerçekten çocuklarımıza bu tür bilinci kazandırma noktasında biraz daha duyarlı' diye konuştu. Çocuklarda çevre bilinci geliştirmenin ailede ve okulda başladığını ifade eden Yıldız, şöyle devam etti:

'Çocuk kendi işini kendi yapması noktasında bir eğitim almamışsa veya biz anne-baba olarak buna dikkat etmiyorsak, sokakta elindeki bir çöple ilgili farklı tutum sergileyeceğini düşünmememiz gerekiyor. Okulun temel görevi de çocuklarımıza yaşam boyu bir perspektif olarak temel yaşam becerilerini kazandırmak. Çocuklarını okula gönderirken ailelerin temel beklentisi de bu. Bir çocuk merkezi, bir sınav kazanmıştır, bu işin aslında başka bir boyutudur. Akademik başarı göstermeden de çocuklarımız eğitim-öğretim sürecine girdikten ve çıktıktan sonra temel becerileri kazanması gerekiyor.'

Yıldız, müdürlük olarak velilerin, öğrencilerin, kamuoyunun 'Beklenti analizleri çalışması' gerçekleştirdiklerini belirterek, 'Burada velilerin öne çıkardığı husus, çocuklarının akademik sınavlarda başarılı olması değil, bu üçüncü sırada yer alıyor. Veliler tek başına kaldıklarında düşündükleri zaman 'Benim çocuğum akademik olarak başarılı olmayabilir, ama benim çocuğum gerçekten hayatta mücadele edebilsin, kendini ifade edebilsin, yaşam becerileri gelişmiş birisi olsun' diyor. Ancak kitlesel bir platforma çıktığı zaman herkes sanki anlaşmış gibi bunu bastırarak 'akademik başarı' diyor. Başarı derken çocuklarımızı belli alanla sınırlandırıyoruz' diye konuştu.

Muammer Yıldız, konuşmasının ardından yapılan değerlendirme sonucunda, 'Atıklar ve Geri Dönüşüm', 'Okulun Görünümü' ve 'Kirliliği Önleme Tedbirleri ve Çevre Eğitimi' başlıklı değerlendirme ölçütlerinden en az 24'ünü yerine getiren 32 okul yöneticisine ödüllerini verdi.

(NAR-KÖS-ZBD) - İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title