Haberler

MATSO'dan Tip İmar Yönetmeliği Semineri

Güncelleme:

MATSO'nun organizasyonu ile "Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği"nde yapılan değişikler ve uygulamaları ile ilgili eğitim semineri düzenlendi.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) tarafından organizasyonu Mimarlar Odası Manavgat Temsilciliği ve Manavgat İnşaat Mühendisleri Odası Temsilciliği desteği "Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği"nde yapılan değişikler ve uygulamaları ile ilgili eğitim semineri düzenlendi. MATSO binasında gerçekleşen seminerde Çevre Ve Şehircilik Bakanlığından Mevzuatlarda Uzman Olan Mimar Sevilay Armağan ve Yerel Mevzuat Firması Kurucu Müdürü Yasemin Kılınç konuşmacı olarak katıldı. 4, 13 ve 14. Meslek Komitesinde bulunan iş kollarındaki üyelerinin yanı sıra Manavgat Belediyesi İmar Müdürlüğüne bağlı teknik personel ile müteahhitler, mimarlar, mühendisler ve emlakçılar katıldı.

Seminerde Çevre Ve Şehircilik Bakanlığından Mevzuatlarda Uzman Olan Mimar Sevilay Armağan tarafından yürürlüğe giren "Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği"nde bu güne kadar yapılan değişikliklerin nasıl uygulanacağı, uygulamada karşılaşılan soru işaretlerinin giderilmesi ve inşaat sektörünün imar mevzuatlarından gelen sorunlara değindi. Yönetmenliğin ilk yürürlüğe girdiği tarihten sonra çıkan ek maddeleri değerlendiren Armağan, en son çıkan geçici 6. madde kapsamında yönetmelik ve plan notlarının nasıl ve ne şekilde uygulanacağı hakkında katılımcıların sorularını yanıtlayarak Manavgat ölçeğinde nasıl uygulanacağını anlattı.

Soru cevap şeklinde geçen toplantı sonunda MATSO Meclis Üyesi Hüseyin Cengiz tarafından
Konuşmacı olarak toplantıya katılan Armağan ve Kılınç'a plaket veridi.

Cengiz; "Bu tür eğitimleri sürekli düzenlemeyi hedefliyoruz"

Toplantı sonunda bir konuşma yapan MATSO Meclis Üyesi Hüseyin Cengiz, Oda olarak üyelere yönelik birçok eğitim düzenlediklerini belirterek bu tür eğitimleri sürekli düzenlemeyi hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hüseyin Cengiz Manavgat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title