Haberler

Matematik Dünyası "Icpam 2015"Te Buluştu

Yüzüncü Yıl Üniversitesince (YYÜ) organize edilen Uluslararası Matematik Konferansı (International Conference on Pure and Applied Mathematics) "ICPAM 2015", 24 farklı ülkeden yaklaşık 300 bilim adamını bir araya getirdi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen konferans, Japonya, Pakistan, İran ve Hindistan'ın da aralarında bulunduğu 24 ülkeyle Türkiye'den 55 üniversiteden yaklaşık 300 bilim adamının katılımıyla başladı.

YYÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Demirel, yaptığı konuşmada, katılımcılara, sadece matematik alanında sınırlı kalmamaları tavsiyesinde bulunarak, tarihi dokusuyla önemli bir yere sahip olan Van'ı da keşfetmeye davet etti.

Katılımcılardan, konferansın üçüncü günü için hazırlanan Akdamar Adası, Van Kalesi, Muradiye Şelalesi, Van Gölü gezilerine katılmasını isteyen Demirel, "Bu konferansı amacı deneyimli ve yeni başlayan matematikçileri bir araya getirmektir. Bir diğer amacı ise sadece pür ve uygulamalı matematik alanlarındaki araştırmacıları onurlandırmak, cesaretlendirmek ve üniversitemizin prestijini artırmaktır. Bu yüzden gelecek yıllarda da bu tip konferansları yapmak için tekrar bir araya gelmeyi umut ediyoruz" diye konuştu.

Gazetecilere konferans ile ilgili bilgi veren Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Tunç da üniversitede ilk kurulan bölümün matematik olduğunu söyledi.

Konferansa 24 ülkeden katılım olduğunu kaydeden Tunç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu konferansın amacı gerek ülkemiz gerekse yurt dışından genç ve deneyimli araştırmacıları bir araya getirmek, matematikteki yeni uygulamaları, çalışılan konuları, dünyanın gidişatını bir arada tartışmak, kaynaşmak ve üniversitemizi bu anlamda ileri bir noktaya taşımaktır. Japonya, Pakistan, İran ve Hindistan'ın da aralarında bulunduğu 24 ülkeden katılım aldık. Konferansımız üç gün sürecek. Bu sürede uluslararası arenada bulunan konuları tartışacağız. Konferansın son gününde davetlilerimizin kentin tarihi turistik mekanlarını gezmesiyle programımız son bulacaktır."

Konferansa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Genel Sekreter Doç. Dr. Yusuf Uzun, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ile yerli ve yabancı bilim adamları katıldı.

Etkinlik, açılış programının ardından yabancı bilim adamlarının sunumlarıyla devam etti.

Kaynak: AA / Yerel

Pakistan Japonya İran Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title