Haberler

Matematik Dersi "Uzlaştırdı"

Malatya'da sokakta bisiklet süren çocuğa otomobiliyle çarparak yaralanmasına neden olan öğretmen, mağdura 5 ay boyunca matematik dersi vermesi ve kitap hediye etmesi koşuluyla yargılanmaktan kurtuldu.

VOLKAN KAŞİK - Malatya'da sokakta bisiklet süren çocuğa otomobiliyle çarparak yaralanmasına neden olan öğretmen, mağdura 5 ay boyunca matematik dersi vermesi ve kitap hediye etmesi koşuluyla yargılanmaktan kurtuldu.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosuna, öğretmen C.K'nin "dikkatsizlik ve tedbirsizlik" sonucu otomobiliyle, evinin bulunduğu sokakta bisiklet kullanan 13 yaşındaki V.G'ye çarparak yaralanmasına ilişkin dosya ulaştı.

Hakkında soruşturma açılan C.K'nin dosyasını inceleyen Uzlaştırma Bürosu, konuyla ilgili bir uzlaştırmacı görevlendirdi.

Dosyanın gönderildiği Uzlaştırma Bürosu görevlileri, taraflarla görüşerek anlaşmalarını sağlamaya çalıştı.

C.K, bir okulda öğretmen olduğunu, anlık dalgınlıkla kazanın meydana geldiğini ve üzüldüğünü belirtti.

Çocuğun babası ise şikayetinden vazgeçmedi.

Taraflarla yapılan görüşme sonucu, öğretmenin, mağdur çocuğa 5 ay boyunca matematik dersi vermesi ve V.G'nin eğitimi için gerekli bazı kitapları temin etmesinin ardından uzlaşma sağlandı.

Uzlaşma sonucu zanlı hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verilerek, soruşturma kamu davası açılmadan kapatıldı. Böylece taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma suçu nedeniyle C.K, ceza mahkemesinde sanık olarak yargılanmaktan kurtuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title