Haberler

Masterchef yemekleri! Masterchef bakla pilavı tarifi! Bakla pilavı nasıl yapılır? Bakla pilavı tarifi nedir?

Güncelleme:

2 Aralık MasterChef'te yarışmacılar Alanya'da hünerlerini sergiledi. Akdeniz mutfağı yemekleri yapıldı. Peki, bakla pilavı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte 2 Aralık MasterChef 2021 bakla pilavı tarifi, malzemeler ve püf noktası…

Bakla pilavı tarifi, Masterchef izleyicileri tarafından sorgulanıyor. Akdeniz yemeği olan Bakla pilavı tarifi, malzemeler ve püf noktası haberimizde. Masterchef bakla pilavı tarifi! Bakla pilavı nasıl yapılır? Bakla pilavı tarifi nedir? detayları sizler için derledik.

BAKLA PİLAVI MALZEMELERİ NELER?

1 ölçü iç bakla(210 gr)

¾ ölçü pirinç(240 gr)

1 çay bardağı zeytinyağı

1 adet soğan

½ demet dereotu

Tuz

BAKLA PİLAVI NASIL YAPILIR?

İç baklaları ayıklayın, yıkayın. Pirincinizi 20 dk ılık suda bekletin. Baklaları 3 dk kadar sıcak suda haşlayın(azıcık diri kalabilir)İnce yemeklik doğradığınız soğanı teflon tencerenize alın, yağınızı yakmadan soğanları şeffaflaşıncaya kadar kavurun.Pirincinizi ekleyip kavurmaya devam edin.1,5 ölçü sıcak suyu ekleyip, tuzunu ayarlayın, pişmeye bırakın. Pilavınız alasulu iken haşlanmış baklaları ekleyin. Pilavın suyunu tam çektirin.

Tencerenizi beze sararak 15-20 dk dinlendirin. Ilınan pilavınızı ince kıyılmış dereotu ile karıştırıp, servis yapın

Afiyet olsun.

Girit veya Ege Mutfağına ait olduğunu tahmin ettiğim bu tarifi arzu ederseniz bulgurla da deneyebilirsiniz. Mevsiminde iç baklaları haşlanmış halde derin dondurucuda poşetleyip saklayabilirsiniz. İç baklaların boyutu büyükse dış kabuğunu temizleyin, bu pilav için küçük bakla tercih edilmeli. Arzuya göre bu pilavı soğuk olarak tüketebilirsiniz.

İbrahim Çelik
Haberler.com - Gündem

MasterChef Gündem Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title