Haberler

Masterchef yemekleri! Ekler tarifi! Ekler nasıl yapılır? Ekler tarifi nedir?

Güncelleme:

7 Aralık MasterChef'te yarışmacılar çay saati konsepti üzerine çalıştılar. Menüde Bal kabaklı mini tart, Ekler, Biberli ve peynirli muffin, krokanlı gold çikolatalı pasta, tuzlu kurabiye, sakallı sandviç, vişneli mekik var. Peki, ekler nasıl yapılır? Ekler malzemeleri nelerdir? İşte 7 Aralık MasterChef 2021 ekler tarifi, malzemeler ve püf noktası…

Ekler tarifi, Masterchef izleyicileri tarafından sorgulanıyor. Bu tarifi evinizde denemek isterseniz ekler tarifi, malzemeler ve püf noktası haberimizde.

EKLER TARİFİ MALZEMELERİ

100gramtereyağı

1tatlı kaşığı toz şeker

1/4çay kaşığı tuz

1su bardağı su

1paketvanilin

4adetyumurta

1su bardağı un(+2 yemek kaşığı un)

Krema dolgusu için:

3su bardağı süt

1adetyumurta sarısı

3silme yemek kaşığı un

2silme yemek kaşığı buğday nişastası

6yemek kaşığı toz şeker

1yemek kaşığı tereyağı

1paketvanilin

1paketkrem şanti

Çikolata sosu için:

200gramçikolata (bitter veya sütlü)

Ekler Pasta Tarifinin Püf Noktası

Adet sayısı, şekil verdiğiniz ekler hamurlarının büyüklüğüne göre değişecektir.Kıvam alan şu hamurunun son halini vermek için yumurta sarılarını tek tek ve hamur soğuduktan sonra eklemeye dikkat edin.

Ekler Pasta Tarifinin Pişirme Önerisi

Fırın tepsisinin tabanını yağlı kağıt ile kaplayabilirsiniz.

EKLER NASIL YAPILIR?

İlk olarak kremayı yapıp soğumaya bırakın. Kremayı bir gece önceden de yapabilirsiniz. O şekilde de nefis olacaktır.Tereyağı, krem şanti ve vanilya hariç tüm malzemeleri derin bir tencereye alın.

Sürekli karıştırarak kıvam alıp kaynamaya başlayınca tereyağ ve vanilyayı da ekleyin. Güzelce karıştırarak ocaktan alalım. Ara ara karıştırıp soğumasını sağlayın. Soğuyan kremaya toz krem şantiyi ekleyip mikserle karıştırın.

Üzerini streçleyip buzdolabına kaldırın.

Ekler hamuru için su ve tereyağını tencereye alın. Bir çimdik tuzu ve şekeri de ekleyin. Tereyağ eriyip su kaynamaya başlayınca tencerenin altını kısıp unu ekleyin. Sürekli karıştırarak pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın. Tencereye yapışmayan bir hamur olunca altını kapatıp soğumaya bırakın.

Soğuyan hamura yumurtaları teker teker ekleyerek mikserle karıştırın. Hamuru sıkma torbasına alın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine belli arkalıklarla istediğiniz büyüklükte hamuru sıkın.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fansız ayar fırında 40-45 dakika pişirin.

Pişen eklerleri hemen fırından almayın yarım saat kadar fırın içinde beklesin.

Çikolatayı benmari usulü eritin.

Soğuduktan sonra bıçak yardımıyla eklerleri ikiye bölün,

İçerisine kremayı sıkın ve üzerini kapatın.

Eklerlerin üst kısmını eriyen çikolataya batırıp antep fıstığıyla süsleyin. Eklerlerimiz hazır, afiyet olsun.

İbrahim Çelik
Haberler.com - Gündem

MasterChef Gündem Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title