Haberler

Mastercard Avrupa Bölgesi'nde İkinci Çeyrekte Çift Haneli Büyüme Açıkladı

Mastercard Worldwide, Avrupa Bölgesi İçin 2007 Yılı İkinci Çeyreğine İlişkin Faaliyet Sonuçlarını Açıkladı.

MasterCard Worldwide, Avrupa Bölgesi için 2007 yılı ikinci çeyreğine ilişkin faaliyet sonuçlarını açıkladı.

Bu çeyrekte Avrupa Bölgesi, geçen yılın aynı dönemine oranla MasterCard® kredi kartı hacminde (yüzde 14.3), alışveriş hacminde (yüzde 14.7), alışveriş işlem adedinde (yüzde 12.6), nakit işlem adedinde (yüzde 11.0) ve yeni çıkarılan kartlarda (yüzde 18.2) çift haneli artışlar gösterdi.

MasterCard Worldwide tarafından yapılan açıklamaya göre; 30 Haziran 2007 tarihi itibariyle tüm Avrupa'da MasterCard üyesi finansman kuruluşları tarafından 164 milyon adet MasterCard (Maestro® ve Cirrus® hariç) kartı dağıtıldı. Bölgedeki kart sahipleri 2007 yılının ikinci çeyreğinde 1 milyar 390 milyon adet alışveriş işlemi gerçekleştirdi ve Avrupa'da yer alan sekiz milyon işyeri noktasında MasterCard'larını kullandı.

MasterCard Europe ikinci çeyrek sonuçları ile ilgili açıklama yapan MasterCard Avrupa Başkanı Javier Perez, "Bu sonuçlar MasterCard'ın dünya çapındaki başarı hikâyesinin temelini oluşturan çalışmalarımızı gösteriyor. Ürün gelişmişliği ve mükemmelliği Avrupa'da gerçekleştirdiğimiz her faaliyetin temel noktasını teşkil ediyor. Bu durum İngiltere ve İspanya da dâhil olmak üzere çok sayıda ülkede piyasaya sunmaya devam ettiğimiz temassız MasterCard PayPass ödeme araçları ile açıkça görülmektedir.

İngiltere'de tüketicilerin bu yılın sonlarında ödemelerini PayPass* MasterCard PayPass kartları ile yapmalarına imkân verecek temassız ödeme teknolojisinin Londra lansmanını Mayıs ayında yaptık. Hedefimiz 2008 yılında bölgedeki her ülkede MasterCard PayPass teknolojisi ile çalışan kartların kullanılabilir hale gelmesi" dedi.

Javier Perez sözlerini şöyle sürdürdü: "Müşterilerimiz yenilikçi ödeme çözümlerimizden yararlanmaya devam etmelerinin yanı sıra, bizi, 2007 yılının ikinci yarısında ve 2008 yılının Ocak ayından itibaren Avrupa Tek Ödeme Bölgesi'nin (SEPA) gerçekleşmesi yönünde çabalarımızı yoğunlaştırırken görecek. Avrupa Tek Ödeme Bölgesi'nin uygulamaya girmesi tüketicilere, üye işyerlerine ve bankalara kolaylıklar sağlayan ödeme sistemine değer yaratan her bir noktasına rekabeti getirecektir".

AVRUPA'DA MAESTRO® VE CİRRUS® MARKALARINDA YÜZDE 4.7'LİK BÜYÜME

MasterCard Worldwide'dan yapılan açıklamaya göre Maestro® ve Cirrus® markaları 292 milyondan fazla kartın üzerinde yer alarak 2006 yılının ikinci çeyreği ile karşılaştırıldığında, Avrupa'da 4,7'lik bir artış gerçekleştirdi. Şu anda tüm Avrupa'da 6.5 milyonun üzerinde üye işyerinden Maestro kartları ile alışveriş yapmak mümkün.

MasterCard Avrupa'da 2007 ikinci çeyreği için çok sayıda önemli başarılarını şöyle açıkladı:

"Nisan 2007, MasterCard, Lloyds TSB ile bankanın kredi kartı portföyünün çoğunluğunun MasterCard planı çerçevesinde dağıtımına ilişkin yeni bir anlaşma açıkladı.

Mayıs 2007, MasterCard Türkiye'deki Garanti Bankası işbirliğiyle, MasterCard PayPass* temassız kart teknolojisi ile donatılmış Avrupa'nın ilk kol saatini uygulamaya koydu.

Mayıs 2007, temassız kartlarla ödemelerin Londra Lansmanı'nın ayrıntılarının açıklandığı dönemde MasterCard, paypass ile ödemelerin Avrupa'daki ilk canlı denemelerinin sonuçlarının sunulması amacıyla Royal Bank of Scotland Group ile işbirliği gerçekleştirdi.

Haziran 2007, MasterCard ve Caja, Madrid İspanya'nın ilk PayPass pilot uygulamasını uygulamaya koyuldu".

(CHT-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title