Haberler

Martin Schulz: Türkiye Mültecilere AB Ülkelerinden Daha İyi Bakıyor

Güncelleme:

Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz, Türkiye'nin mültecilere yönelik yaptıklarını övdü ve "Türkiye mültecilere birçok AB ülkesinden daha iyi bakıyor." dedi.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Türkiye'nin mültecilere yönelik yaptıklarını övdü. Rheinische Post (RP) gazetesine konuşan Schulz, Türkiye'nin mültecilere birçok Avrupa ülkesinden daha iyi baktığını söyledi.

"TÜRKİYE'YE MECBURUZ"

Gazetenin "Mülteci akınını frenlemesi için, Avrupalıların Erdoğan ile iyi ilişkiler kurmaya çalışması doğru mu? sorusuna, Türkiye'nin mülteci sorununun çözümünde anahtar ülke olduğunu belirterek yanıt verdi.

Schulz, " Türkiye'de şu anda 2,5 milyon mülteci yaşıyor. Bu nedenle Türkiye ile birlikte çalışmaya mecburuz" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'DE MÜLTECİLER GÜVENDE"

Martin Schulz, "Mültecilere Türkiye'de yeterince iyi bakılıyor mu?" sorusuna ise, şu yanıtı verdi:

"Türkiye, mültecilerin bakımı konusunda birçok AB ülkesinden daha iyi. Türkiye şu anda kamplarda 600 bin dolayında mülteciye örnek olacak bir şekilde bakıyor. Türkiye'nin Suriye sınırında bulunan 103 bin nüfuslu Kilis'te, 125 bin mülteci bulunuyor ve her aile insan onuruna yakışır bir şekilde barındırılmaya çalışılıyor. Burada hatta ilk ve orta dereceli okullar mevcut. Türkiye, bugüne kadar mültecilere 7 milyar dolar harcadığını belirtiyor. Şimdi Avrupa'dan 3 milyar mali destek istiyor. Ben Türkiye'ye mali yardım yapılmasını doğru buluyorum. Aynı şekilde vize kolaylığı ki, iş dünyası için de önemli ve Türkiye'ye güvenli ülke statüsü verilmesi de aynı şekilde doğru bir karar. Suriteli mülteciler Türkiye'de güvende."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

bir soruMobil-ANDROID:

kardeş senin kafa çok içmekten gitmiş herhal devlet parayı sadece içkiden mi kazanıyor vergi demiyorum bak maliye oku git biraz

4
0
yanıtYanıtla
Akpkkabd katilMobil-IOS:

Buda tereyağı verin buna para satar Türkiye'yi biraz daha satılmadık yerimiz kalmadı bu adam ihanet etti Türkiye'ye

1
1
yanıtYanıtla
bir soru:

bir devlet en fazla vergiyi alkolden alıyorsa , en fazla parayı diyanete harcıyorsa,imamın maaşını sarhoş ödüyorsa , bu caiz midir ? bilemedim ki ?

2
0
yanıtYanıtla
Şirnakli Mobil-IOS:

Bu da adana karpuzu koltuğa girer taktiğimi???????

0
1
yanıtYanıtla
Avrupalı işi çözmüş:

Bizimkilere yağ çektiler mi iş tamam. .

1
0
yanıtYanıtla
Martin gazmanMobil-ANDROID:

iyi sivazliyo ha

0
0
yanıtYanıtla
42Mobil-ANDROID:

Yalann yıkacaklar bizeee

0
0
yanıtYanıtla
SizesaygiMobil-IOS:

EU sen paradan haber ver Boşverin Nasıl bakıyorsa bakıyor Sıze zahmet mılyonları size verecegım kontoya yollayın :))))

0
0
yanıtYanıtla
KAHROLSUNHDPKK:

VIZEYI KALDIRIN PARA VERIN BAKARIZ BIZ

0
0
yanıtYanıtla
AY YILDIZ - TÜRKİYEMMobil-IOS:

Ha şunu bileydini ,,

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title